Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Wyller, Thomas Chr.

  Sorter etter

  En dements dagbok

  236,- 269,-

  Hvem skal bestemme - Stortinget eller folket?

  235,- 268,-
  Forfatteren drøfter de mange kompliserte spørsmål som her reiser seg omkring folkeavstemning, rettslige, konstitusjonelle og politiske. Han trekker inn de seks folkeavstemningene som er blitt avholdt i Norge siden 1905, med særlig vekt på erfaringene fra EU-striden i henholdsvis 1972 og 1994. Han argumenterer for at EU-saken må finne sin løsning ved bruk av både direkte og indirekte demokratiske metoder, men at den endelige beslutning tilligger Norges nasjonalforsamling. Boken er en revidert og fornyet utgave av Skal folket bestemme? fra 1992.

  I krig og fred

  218,- 249,-
  Dette er en samling essayistiske tekster som kaster lys over tilfeldige hendelser i forfatterens liv. Tekstene har et vidt tematisk spenn, fra et guttelivs søkende livsappetitt, via krigens dystre alvor, til den muntre hverdagshistorie i en voksen ramme. Essayene inneholder også standpunkter som forfatteren ønsker å gi uttrykk for i dagens samfunn.

  Ytringer

  349,- 398,-
  Boken inneholder en samling avisartikler knyttet til norsk samfunnsdebatt i perioden 1940-2007. Forfatteren har blant annet skrevet om EU-kamp, olje, Treholt-saken, OL, monarkiet, miljø, Gardermoen og pressen. Med publikasjonsliste og navneregister.

  Wyller, Thomas Chr.