Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk
  Forfatter: Kåre J. Stenwig

  Vi bombet Nazi-Tyskland

  305,-
  348,-
  Lagerstatus: Tilgjengelig på lager
  Format: Innbundet
  Generalmajor Kåre Stenwig, tidligere sjef for Luftforsvaret, forteller om sitt liv og virke under krigen, etter å ha gitt noen korte glimt fra barndommen i gruvesamfunnet Bjørkås i Nord-Norge. Boken inneholder historisk materiale om de første krigsdagene i Norge og om bombingen i Tyskland og Frankrike. Han var navigatør på flere flytokt til Norge og deltok senere på bombetokt, de fleste over Tyskland og Frankrike, som navigatør og bombesikter i Bomber Command i RAF. Han skildrer også sin flytur med Nordahl Grieg til Norge da Grieg skrev Flagget. Boken inneholder en stor samling målfotografier under og etter bombing. Med litteraturliste.
  ISBN/EAN: 9788291117591

  Klikk og hent i butikk

  Etter én time kan du hente varen i valgt butikk, og betale i kassen. Vi kontakter deg når varen er klar for henting i butikk.
  Butikker:

  SLIK BESTILLER DU

  1. 1. Sjekk at du har valgt riktig butikk fra menyen, legg inn din e-postadresse og trykk på "OK" knappen.
  2. 2. Du får en bekreftelse fra butikken på e-post i løpet av en time om varen er tilgjengelig for opphenting. Vent til du får meldingen før du reiser til butikken. Vi holder av varen for deg i 24 timer.
  3. 3. Du betaler i butikken.

  Takk for reservasjonen!

  I butikkens åpningstider får du tilbakemelding på e-post innen en time.

  Utenom butikkens åpningstider vil du få tilbakemelding på e-post senest en time etter at butikken har åpnet.

  Har du spørsmål om tjenesten kan du ta kontakt med vårt kundesenter.  Generalmajor Kåre Stenwig, tidligere Sjef for Luftforsvaret, forteller om sitt liv og virke under krigen, etter først å ha gitt noen korte glimt fra barndom i gruvesamfunnet Bjørkåsen i Nord-Norge. Boken inneholder nytt historisk materiale om de første krigsdagene i Norge og om bombingen av Tyskland og Frankrike. Kåre Stenwig er den nordmannen i Bomber Command som har overlevd flest tokter med tunge bombefly under den andre verdenskrig, og han er blant de høyest dekorerte personer i Luftforsvaret.Boken gir en dypere forståelse av motet og offerviljen bak en så langvarig deltakelse i en krigsaktivitet som statistisk sett nesten med sikkerhet skulle ha medført døden.Stenwig var offiser på Kjeller flyplass da denne ble bombet, og Norge ble angrepet av Tyskland. Han beskriver tilbaketoget inntil Norge var helt besatt. Stenwig viser at motstanden mot tyskerne kunne ha vært avgjørende mye sterkere dersom den øverste politiske ledelsen hadde hatt vilje til det.Etter to dramatiske fluktforsøk kom Stenwig til England og var med under oppbyggingen av 333 skvadronen. Han var navigatør på flere flytokter til Norge og deltok senere på 62 bombetokter, de fleste over Tyskland og Frankrike, som navigatør og bombesikter i Bomber Command i RAF.Stenwig skildrer sin flytur med Nordahl Grieg til Norge da Grieg skrev Flagget. Stenwig gjengir også sine tanker om hendelser Grieg trolig opplevde de siste timene før han ble skutt ned og omkom på sitt første tokt i Bomber Command. Boken inneholder en stor og sjelden samling fotografier. Kombinasjonene av målfotografier under og etter bombing er unike.
  Detaljer
  Utgivelsesår 2000
  Forlag Danor forl.
  Språk Bokmål
  ISBN 9788291117591
  Kategorier Autobiography- historical, political military
  Sted Norge
  Tidsperiode 1940 til 1949
  Skriv din egen anmeldelse
  • Kun registrerte brukere kan skrive vurderinger
  • Dårlig
  • Knall bra!
  Generalmajor Kåre Stenwig, tidligere Sjef for Luftforsvaret, forteller om sitt liv og virke under krigen, etter først å ha gitt noen korte glimt fra barndom i gruvesamfunnet Bjørkåsen i Nord-Norge. Boken inneholder nytt historisk materiale om de første krigsdagene i Norge og om bombingen av Tyskland og Frankrike. Kåre Stenwig er den nordmannen i Bomber Command som har overlevd flest tokter med tunge bombefly under den andre verdenskrig, og han er blant de høyest dekorerte personer i Luftforsvaret.Boken gir en dypere forståelse av motet og offerviljen bak en så langvarig deltakelse i en krigsaktivitet som statistisk sett nesten med sikkerhet skulle ha medført døden.Stenwig var offiser på Kjeller flyplass da denne ble bombet, og Norge ble angrepet av Tyskland. Han beskriver tilbaketoget inntil Norge var helt besatt. Stenwig viser at motstanden mot tyskerne kunne ha vært avgjørende mye sterkere dersom den øverste politiske ledelsen hadde hatt vilje til det.Etter to dramatiske fluktforsøk kom Stenwig til England og var med under oppbyggingen av 333 skvadronen. Han var navigatør på flere flytokter til Norge og deltok senere på 62 bombetokter, de fleste over Tyskland og Frankrike, som navigatør og bombesikter i Bomber Command i RAF.Stenwig skildrer sin flytur med Nordahl Grieg til Norge da Grieg skrev Flagget. Stenwig gjengir også sine tanker om hendelser Grieg trolig opplevde de siste timene før han ble skutt ned og omkom på sitt første tokt i Bomber Command. Boken inneholder en stor og sjelden samling fotografier. Kombinasjonene av målfotografier under og etter bombing er unike.
  Detaljer
  Utgivelsesår 2000
  Forlag Danor forl.
  Språk Bokmål
  ISBN 9788291117591
  Kategorier Autobiography- historical, political military
  Sted Norge
  Tidsperiode 1940 til 1949