Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Vetlesen, Arne Johan

  Sorter etter

  Frihetens forvandling

  399,-
  Boka inneholder en samling essays og artikler fra perioden 2002-2008 som handler om den moderne verden - og om menneskene som befolker den. Forfatteren tar i bruk en rekke konkrete eksempler og gir kritiske lesninger av sentrale teoretiske tekster fra vår tid, innen sosiologi, psykologi og filosofi. Viktige temaer er: Hva betyr frihet i dag? Hva er menneskeverd? Hvilke former antar ansvar? Hva er vennskapets kår i individualismens tidsalder? Har navneregister.

  Hva er etikk

  199,-
  I denne boken viser forfatteren hvordan våre moralske vurderinger er påvirket av hvem vi er og hvilket samfunn vi lever i. Han utfordrer vante forestillinger om løgn, selvrealisering, forpliktelser, tillit og toleranse, og viser hvordan vår tids miljøutfordringer aktualiserer moralsk ansvar på en ny måte.

  Hva skal vi svare våre barn?

  218,- 249,-

  Innføring i etikk

  489,-
  Boken gir en innføring i etikk fra den greske oldtid og frem til vår egen tid. I den historiske delen behandles det etiske og politiske samspillet mellom individ, gruppe og samfunn gjennom tidene. I den systematiske delen blir spørsmål og problemer som diskuteres i ulike etiske teorier tatt opp, fra dagliglivets moral til forskjells- og likebehandling på grunnlag av kjønn og etnisitet. Boken er en revisjon av Etikk i historie og samtid (1996). Har ordliste, bibliografi og stikkordregister.

  Nærhet og distanse

  529,-
  Den nye utgaven plasserer etikken i en bredere personlig, samfunnsmessig og kulturell kontekst. Boka gir en innføring i teorier som ligger til grunn for yrkesetikk og etisk tenkning knyttet til arbeid med mennesker. Del 1 beskriver yrkesetikkens rammer i forhold til velferdsstat, institusjon og organisasjon. I del 2 blir personlige forutsetninger for yrkesetikk gjennomgått. Del 3 beskriver ulike etiske retninger. Del 4 gir en presentasjon av "KLOK-modellen", som handler om å ta stilling ut i fra etisk tenkning og erfaring. Boken er spesielt godt egnet for utdanninger i helse-, sosial- og skolesektoren.

  Smerte

  218,- 249,-
  Boka er en analyse av smertens mange skikkelser, og kan leses som en skarp kommentar til fremtredende trekk ved vår tids samfunnsendringer. Forfatteren tar for seg smerten i torturkammeret, i den kroniske sykdommen, i angsten, sorgen og depresjonen, i voldskriminaliteten og i reality-TV. Særlig oppmerksomhet vies smerten som produseres i dagens dynamiske arbeidsliv; smerten ved å drive rovdrift på seg selv, ved hele tiden å måtte tilpasse seg nye krav. Har litteraturliste.

  Studier i ondskap

  349,-

  Vetlesen, Arne Johan