Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Vassenden, Eirik

  Sorter etter

  Dei litterære sjangrane

  379,-

  Den store overflaten

  332,- 379,-
  Boka inneholder lesninger og kommentarer til bøker, begreper, tenkemåter og holdninger i samtidslitteraturen. Den tar bl.a. for seg Erlend Loes romaner Tatt av kvinnen, Naiv. Super og L, Steinar Opstads diktsamling Synsverk og Olaug Nilssens roman Vi har så korte armar. Har personregister.

  Lyrikk

  299,-
  Boka presenterer og analyserer 101 dikt fra norsk litteratur, fra middelalderen og fram til i dag. Boka formidler både kjente og nye innfallsvinkler til dikta, og gir i tillegg kommentarer til versifikasjon, rytme, rimmønster og strofeformer. Den har også ei ordliste over sentrale termer i diktanalyse, dikt- og førstelinjeregister og en bibliografi over sekundærlitteratur til de enkelte dikta. Boka inneholder analyser av bl.a. Draumkvedet, Nordmannen av Ivar Aasen, Gud signe vårt dyre fedreland av Elias Blix, Byens metafysikk av Rolf Jacobsen, Treet av Halldis Moren Vesaas og Eg er ikkje lenger av Jon Fosse.

  Norsk vitalisme

  399,-
  Boka ser på begrepet vitalisme og gir et innsyn i hvilken rolle vitalismen spilte for norsk litteratur, spesielt i mellomkrigstida. Den ser bl.a. på hvordan forfattere som Arne Garborg, Knut Hamsun, Olav Duun, Tarjei Vesaas og Aslaug Vaa m. fl. kan knyttes til vitalismen. Har litteraturliste og register.

  Skapelsens problem

  299,-
  Forfatteren viser hvordan dikteren Olav Nygard i sine tekster fokuserer på tematikken rundt hvordan diktet blir til og hva diktning egentlig er.

  Vassenden, Eirik