Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk
  Forfatter: Erik Kolstad

  Uvær

  350,-
  399,-
  Lagerstatus: Tilgjengelig på lager
  Format: Innbundet
  I denne boken forklarer forfatteren hva uvær er, hvilke typer uvær man har rundt om i verden, hva som er årsakene og om det norske uværet kan måle seg med uværet andre steder. De voldsomste stormene, tropiske orkaner og tordenstormer, er viet stor plass. I tillegg forklares fenomen som frost, varme og tørke. Har litteraturliste.
  ISBN/EAN: 9788202260880

  Klikk og hent i butikk

  Etter én time kan du hente varen i valgt butikk, og betale i kassen. Vi kontakter deg når varen er klar for henting i butikk.
  Butikker:

  SLIK BESTILLER DU

  1. 1. Sjekk at du har valgt riktig butikk fra menyen, legg inn din e-postadresse og trykk på "OK" knappen.
  2. 2. Du får en bekreftelse fra butikken på e-post i løpet av en time om varen er tilgjengelig for opphenting. Vent til du får meldingen før du reiser til butikken. Vi holder av varen for deg i 24 timer.
  3. 3. Du betaler i butikken.

  Takk for reservasjonen!

  I butikkens åpningstider får du tilbakemelding på e-post innen en time.

  Utenom butikkens åpningstider vil du få tilbakemelding på e-post senest en time etter at butikken har åpnet.

  Har du spørsmål om tjenesten kan du ta kontakt med vårt kundesenter.  Alle snakker om været, men ingen gjør noe med det, sa Mark Twain. I stedet for å klage over dårlig vær, forklarer værforsker Erik Kolstad hva uvær er. Hvilke typer uvær har man rundt om i verden og hva er årsakene? Kan det norske uværet måle seg med uværet andre steder? Han har latt seg fascinere av mekanismene som ligger bak dannelsen og utviklingen av vind- og nedbørsfulle lavtrykk, og de aller voldsomste stormene, tropiske orkaner og tordenstormer, er viet stor plass. Han forklarer også fenomen som frost, varme og tørke, som egentlig er en ekstrem mangel på vær. 2005 var året for de store værkatastrofene. Foruten å være det varmeste året globalt sett på minst 500 år, ble praktisk talt alle rekorder for tropiske orkaner slått i løpet av den hyperaktive sesongen på sommeren og høsten. Spania og Portugal ble rammet av den verste tørken på 60 år, etter at nedbøren hadde uteblitt gjennom hele den foregående vinteren. Rekorden for døgnnedbør i Bergen ble knust da restene etter tropisk orkan traff Vestlandet i september. I juli regnet det nesten en meter på ett døgn i Mumbai i India, og mer enn 1 000 mennesker omkom. De voldsomme naturkreftene er imponerende, men også farlige, og mange forskere mener vi vil få mer og verre uvær i nær fremtid.
  Detaljer
  Utgivelsesår 2006
  Forlag Cappelen
  Språk Bokmål
  ISBN 9788202260880
  Kategorier Geologi og litosfæren
  Skriv din egen anmeldelse
  • Kun registrerte brukere kan skrive vurderinger
  • Dårlig
  • Knall bra!
  Alle snakker om været, men ingen gjør noe med det, sa Mark Twain. I stedet for å klage over dårlig vær, forklarer værforsker Erik Kolstad hva uvær er. Hvilke typer uvær har man rundt om i verden og hva er årsakene? Kan det norske uværet måle seg med uværet andre steder? Han har latt seg fascinere av mekanismene som ligger bak dannelsen og utviklingen av vind- og nedbørsfulle lavtrykk, og de aller voldsomste stormene, tropiske orkaner og tordenstormer, er viet stor plass. Han forklarer også fenomen som frost, varme og tørke, som egentlig er en ekstrem mangel på vær. 2005 var året for de store værkatastrofene. Foruten å være det varmeste året globalt sett på minst 500 år, ble praktisk talt alle rekorder for tropiske orkaner slått i løpet av den hyperaktive sesongen på sommeren og høsten. Spania og Portugal ble rammet av den verste tørken på 60 år, etter at nedbøren hadde uteblitt gjennom hele den foregående vinteren. Rekorden for døgnnedbør i Bergen ble knust da restene etter tropisk orkan traff Vestlandet i september. I juli regnet det nesten en meter på ett døgn i Mumbai i India, og mer enn 1 000 mennesker omkom. De voldsomme naturkreftene er imponerende, men også farlige, og mange forskere mener vi vil få mer og verre uvær i nær fremtid.
  Detaljer
  Utgivelsesår 2006
  Forlag Cappelen
  Språk Bokmål
  ISBN 9788202260880
  Kategorier Geologi og litosfæren