Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Undset, Sigrid

  Sorter etter

  Caterina av Siena

  332,- 379,-
  Boka er ei biografisk skildring av en uforferdet kvinne som på 1300-tallet ble Italias fremste visjonær. I kraft av sin heroiske kjærlighet til Gud kunne Caterina oppfordre til korstog og arbeide for viktige kirkelige reformer.

  Den brennende busk

  332,- 379,-
  Boka er en fortsettelse av Gymnadenia. Vi er kommet fram til den første verdenskrig, men for Paul Selmer overskygges krigen av det daglige og undervisninga i den katolske tro. Hans første kjærlighet Lucy dukker opp igjen, og hans eget ekteskap er ulykkelig.

  Den trofaste hustru

  332,- 379,-
  I seksten år har Nathalie og hennes Sigurd lagt stein på stein til grunnmuren som deres ekteskap bygger på. Et godt, men barnløst ekteskap. En fast og trygg grunnmur tror hun, men tar feil. Det hjelper ikke at hun er trofast når han ikke er det. Plutselig er deres seksten år sammen ingenting. Hvordan skal livet gå etter dette? Hvor lenge varer kjærligheten til et annet menneske? Hvor lenge varer trofastheten?

  Den trofaste hustru

  199,-
  I seksten år har Nathalie og hennes Sigurd lagt stein på stein til grunnmuren som deres ekteskap bygger på. Et godt, men barnløst ekteskap. En fast og trygg grunnmur tror hun, men tar feil. Det hjelper ikke at hun er trofast når han ikke er det. Plutselig er deres seksten år sammen ingenting. Hvordan skal livet gå etter dette? Hvor lenge varer kjærligheten til et annet menneske? Hvor lenge varer trofastheten?

  Elleve år ; Tolv år

  332,- 379,-
  Elleve år: I denne fortellingen, forfatterens selvbiografiske erindringer, følger leseren Ingvild fra spedbarnsalder og frem til hun er omkring elleve år gammel, da familiefaren dør. Tolv år: Enken og de tre døtrene har flyttet til Stensgaten i utkanten av Kristiania. Den tolv år gamle Ingvild forteller om det nye nabolaget, om å finne tilbake til sine gamle venninner og om å skaffe seg nye. Vi får høre mer om foreldrenes samliv, sommerferien og om skoledagene ved Ragna Nielsens skole. Her slutter historien, midt i en setning.

  Elleve år ; Tolv år

  179,-

  Essays og artikler

  411,- 469,-
  Boken inneholder essays og artikler, skrevet i perioden 1910-1919. Undset skriver om reiser i utlandet, om byen som stedet for det moderne, om ekteskap, kjærlighet og om forholdet mellom foreldre og barn. Boken inneholder også litterære essays, både om egen diktning og om forfattere hun satte høyt. Tekstene presenteres hovedsakelig kronologisk, og bak i boken gis det opplysninger om hvor de er hentet fra og hvor de eventuelt er trykt opp igjen.

  Essays og artikler

  393,- 449,-
  Boka inneholder essays og artikler, skrevet i perioden 1920-1929. I dette bindet kan vi følge utviklingen i hennes liv og tankeverden i 1920-årene, da hun utforsket middelalderens historie, kultur og religion. Hun skriver om Norges kirke i middelalderen, om trosskiftet i Norden, om nordiske folkeviser og om norske og utenlandske helgener, særlig om Olav den Hellig. Hun skriver også artikler om Luther og reformasjonen, og om forholdet mellom protestantisme og katolisisme, samt skildrer reiser til pilegrimsmål i Italia, Norge og England. Tekstene presenteres hovedsakelig kronologisk, og bak i boken gis det opplysninger om hvor de er hentet fra og hvor de eventuelt er trykt opp igjen.

  Essays og artikler

  437,- 499,-
  Boka inneholder essays og artikler, skrevet i perioden 1930-1939. Undset skriver bl.a. om middelalderens kultur og historie, om sine yndlingsdiktere, om norske og utenlandske helgener og om hvorfor hun valgte å konvertere til katolisismen.

  Essays og artikler

  481,- 549,-
  Boken inneholder essays og artikler, skrevet i perioden 1940-1949. Undset skriver om sitt eksil i Amerika og kampen for Norge og de allierte under andre verdenskrig. Hun engasjerer seg i jødenes sak, frihet og demokrati. Boken inneholder også litterære essays om forfattere hun satte høyt. Tekstene presenteres hovedsakelig kronologisk, og bak i boken gis det opplysninger om hvor de er hentet fra og hvor de eventuelt er trykt opp igjen. Har register.

  Fattige skjebner ; De kloke jomfruer

  350,- 399,-
  I Fattige skjebner møter leseren fattigdom og urett. I De kloke jomfruer møter leseren kvinner som øser sin omsorg og varme over andres barn, men som møter svik og uforstand.

  Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis ; Fortellinger om Kong Arthur og ridderne av Det runde bord

  350,- 399,-
  Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis: Handlingen i boken er lagt til Oslo-dalen på Olav den helliges tid. Vigdis, høvdingedatteren på Vadin, er blitt voldtatt av den unge islendingen Viga-Ljot. Selv var hun også svak, men dette bare øker hatet og hevnlysten i henne. Barnet som hun får med ham, føder hun ute i villmarken, hvor hun lar det ligge for ulv og bjørn. Men trellene på gården tar seg av barnet, og da Vigdis får det tilbake, våkner morsfølelsen med voldsom styrke samtidig som hennes stivsinn og beslutning om hevn over barnefaren fortsatt ulmer. Fortellingene om Kong Arthur og ridderne av Det runde bord: Kong Arthur samlet om seg en krets av riddere og skjønne damer. Den historiske Artur var en hærfører som kjempet mot sakserne i 500-årene.

  Fru Marta Oulie ; Den lykkelige alder ; Ungdom

  350,- 399,-
  Fru Marta Oulie: Handlingen er lagt til Kristiania og Nordmarka. Marta Benneche er en moderne ung kvinne, preseterist til artium og i full post som lærerinne. I Otto Oulie og hans vakre, sterke skikkelse mener hun å finne kjærligheten. Romanen er skrevet som en dagbok, og gjennom tilbakeblikk lar Marta Oulie årene passere revy - med utgangspunkt i den fatale bekjennelsen: "Jeg har vært min mann utro." Romanen er forfatterens debut. Den lykkelige alder: Består av to noveller og to kortromaner der vi også møter unge kvinner fra Kristiania. Ungdom: Boken er forfatterens eneste diktsamling, og diktene stammer fra årene før Sigrid Undset fylte 20.

  Gymnadenia

  332,- 379,-
  Paul Selmer føler en sterk dragning mot katolisismen, men han har ennå ikke tatt skrittet fullt ut, og for hans kone er denne kirken en lukket verden. Fortellinga fortsetter i Den brennende busk.

  Ida Elisabeth

  332,- 379,-
  Ida Elisabeth starter en ny tilværelse for seg selv og barna etter at ektemannen har vært utro. En ny mann dukker opp, og hun ser for seg en framtid med en mann hun kan respektere. Men er det virkelig mulig å befri seg fra sitt første ekteskap og begynne på nytt?

  Jenny

  262,- 299,-

  Kristin Lavransdatter

  437,- 499,-

  Kristin Lavransdatter

  249,-
  Kransen skildrer Kristins oppvekst. Hun ble som barn trolovet med sønnen på nabogården, men trasser seg til ekteskap med Erlend som hun venter barn med. Dette fører til konflikt med både familie, slekt og kirke. I Husfrue er Kristin blitt mor og husfrue, men livet med Erlend blir ikke slik hun hadde ventet. Vi følger henne gjennom det vanskelige samlivet og på den tunge botsgangen til Nidaros. Korset handler om Kristin som gammel og sliten blir tatt opp som leksøster i et kloster. Endelig får hun fred med seg selv og med Gud.

  Kristin Lavransdatter

  199,-

  Kristin Lavransdatter

  319,-

  Kritikk og tro

  132,- 150,-

  Lykkelige dager

  428,- 489,-
  Her vender Undset blikket mot tiden på Bjerkebæk i 1920-årene, da hennes barn fremdeles var små, og hun vekker til live varme, lyse minner som hun deler med leseren. Den kjærlighet til hjemmet som spiller så stor rolle i hennes diktning, kommer klart til uttrykk i denne boken.

  Madame Dorthea

  332,- 379,-
  Hovedpersonen i boka har et godt liv med en elsket mann og en stor barneflokk helt til mannen plutselig blir borte og hennes liv forandres totalt. Flere skjebner veves inn i hverandre, men sentralt står heile tida Madame Dorthea selv.

  Undset, Sigrid