Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Tolstoj, Leo

  Sorter etter

  Anna Karenina

  149,-

  Kreutzersonaten

  201,- 229,-
  Godseieren Pozdnysjev forteller sin tragiske historie til bokens jeg-person. Etter et vilt ungdomsliv giftet han seg med en ung og vakker kvinne. Ekteskapet var fra hans side bygget på sanselig kjærlighet og på bevisstheten om å eie et menneske. Snart begynner dette skrøpelige grunnlaget å vakle, og Pozdnysjev blir grepet av en ustyrlig skinnsyke og mistenker sin hustru for å være utro med en fiolinist. Da han en gang hører dem spille Beethovens kjente sonate, synes han å merke at de under musikkens betagende innflytelse kommer til bevissthet om sin elskov. Vanvittig av sjalusi støter han hustruen ned med en dolk.

  Krig og fred

  249,- 499,-

  Krig og fred 1

  99,-
  Tiden som skildres, er de to første tiår av 1800-tallet, særlig russernes kamp mot Napoleon. Som kontrast til alle krigshandlingene forfatteren inngående beskriver, tegner han også livet i fredstid, i alle samfunnslag. Ut fra to av de mange hovedpersonene, Andrej og Pierre, springer verkets hovedtema; det russiske folks lutring og oppvåkning under Napoleonskrigene. Tolstoj (1828-1910) arbeidet med dette eposet i årene fra 1863 til 1869. Krig og fred ble stående som et hovedverk, ikke bare i Tolstojs forfatterskap, men også i den russiske litteraturen fra det 19. århundre. Denne utgaven er en lydbok i MP3-format. Den kan kun spilles i CD-spillere som kan spille av dette formatet.

  Om vold og kjærlighet

  201,- 229,-
  Forfatteren gjør rede for det program som etter hans mening vil kunne befri menneskene fra fysiske lidelser og moralsk fordervelse.

  Skriftemål

  175,- 199,-
  Boka er skrevet etter at Tolstoj i slutten av 1870-årene hadde gjennomgått en dyp religiøs krise. I denne boka stiller han spørsmål om hva ekte tro er, hvordan den kan praktiseres og om det finnes noen som utviser ekte tro.

  War and peace

  249,-

  Tolstoj, Leo