Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Sveen, Karin

  Sorter etter

  Frokost med fremmede

  149,-
  I denne boken reflekterer forfatteren rundt tilhørighet i dens mange ulike former. Tilhørighet er en dyp følelse det tar tid å utvikle. Når den først oppstår, varer den. Om den gjelder forholdet til steder eller mennesker, er den nøysom. Det er nok at alt er som før. Tilhørigheten er oppfinnsom, den fordyper seg i gjentagelsene til de framstår som fornyelser. Den er tålmodig, den haster ikke, for den er framme hele tiden.

  Klassereise

  179,-

  Klassereise

  169,-
  Ungdom fra alminnelige kår fikk for første gang adgang til studier ved universiteter og høyskoler i tiårene etter andre verdenskrig. Dette danner utgangspunkt for den klassereise som så mange av oss befinner seg på. Muligheten til å studere medførte en frihet fra det nødvendige slitet våre foreldre bare kunne drømme om, men også sosiale og kulturelle konsekvenser få kunne forutse. Dette er temaet i denne boka. Har litteraturliste.

  Mannen i Montgomery Street

  169,-
  Boka forteller om den norske emigranten Peder Sather. Den beskriver hvordan han reiste fra Hedmark til New York og slo seg opp som bankmann, og om hvordan han var med på å grunnlegge universitetet Berkeley i California.

  Vinterhagen

  66,- 75,-

  Sveen, Karin