Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Steinsland, Gro

  Sorter etter

  Det hellige bryllup og norrøn kongeideologi

  299,-
  I denne doktoravhandlingen tematiseres fenomenet "hellig bryllup", slik det ble praktisert før kristendommen, i norrøn tid.

  Dovrefjell i tusen år

  437,- 499,-

  Levende religioner

  268,-

  Menneske og makter i vikingenes verden

  455,- 519,-
  Denne boka beskriver først og fremst vikingtidens mennesker, deres verdensbilde, tro og forestillinger. En faglig fremstilling, som bringer våre forfedre nærmere enn de vanlige "vikingbøker". Utvalgt som en av titlene i Nasjonal Bokdugnad, og utgis som hovedbok i bokklubben Kunnskap og kultur.

  Mytene som skapte Norge

  306,- 349,-
  Boka er en vandring i det norrøne og det middelalderske myteuniverset. Den ser på hva myter og legender fra vikingtida og middelalderen kan fortelle om de store forandringene som inntraff i overgangen fra hedendom til kristendom. Har litteraturliste og register.

  Norrøn religion

  393,- 449,-
  Boken er et oversiktsverk om norsk og nordisk religion og mytologi i vikingtiden. Her fortelles det om hedendommens guder, gudinner og andre mystiske skikkelser, om verdensbildet i vikingtiden og om skapelses- og undergangsmytene. En får også innblikk i forholdet mellom religion og samfunn i det førkristne Norden. I tillegg ser vi hvordan herskermaktens mytologi og ritualer var nært knyttet til religionen for øvrig. Sentralt i fremstillingen står vikingtidens hellige handlinger, eller riter og kult. Historien avsluttes med beretningen om brytningstiden da hedendommen ble skiftet ut med kristendommen. Har litteraturliste og stikkordregister.

  Steinsland, Gro