Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Skjelbred, Margaret

  Sorter etter

  Alvemål

  99,-
  Det er sommer, tidlig på 1970-tallet, og Jakob er ni år. For de voksne rundt ham er livet preget av store forandringer. Moren Sol forsøker å skjerme gutten, og seg selv. Sammen skal de tilbringe sommeren på det gamle småbruket slik de pleier. Men som et ekko - et alvemål - klinger tidligere hendelser tilbake på en måte ingen av dem kan beskytte seg mot.

  Andrea D

  129,-
  To tvillingsøstre er tilbake i barndomshjemmet hos sin senile mor. I ett døgn sitter de på loftet og forsøker å rekonstruere livshistorien til Andrea D, en jødisk jente som vokste opp i Polen og Litauen tidlig på 1900-tallet. De kjenner bare fragmenter av historien hennes, fragmenter som er nedtegnet i en svart bok de leser i. Selv må de dikte videre for å fylle ut de blanke feltene. Men hvorfor er det egentlig så viktig for dem å finne ut hva som skjedde med Andrea D?

  Du skal elske lyset

  149,-
  Alva er åtte år da hun mister faren sin i en arbeidsulykke. Etter dødsfallet tar moren med seg Alva og søsteren tilbake til foreldrehjemmet som hun måtte forlate da hun giftet seg utenfor Menigheten. Her møter Alva en verden preget av gudsfrykt.

  Glad som ei lerke

  306,- 349,-
  Med utgangspunkt i velkjente fraser og ordtak har forfatteren skrevet morsomme og dypsindige rimvers i regletradisjonen.

  Gulldronning, perledronning

  149,-

  Hadde jeg vinger

  306,- 349,-

  Jeg fant

  306,- 349,-

  Lerkehjerter

  99,-
  Denne slektskrøniken tar til ved slutten av 1800-tallet, og forteller om tre kvinner fra tre ulike generasjoner i ei lita Vestfoldbygd. Nesten som i en skillingsvise blir disse kvinnenes skjebner knyttet sammen, gjennom en historie der tidlige kjærlighetsmøter og kjærlighetstap preger enkeltpersoner og hele familiers livsløp.

  Mors bok

  129,-
  Forfatteren forteller om hvordan det har preget henne å vokse opp med strengt religiøse foreldre. Hun vokste opp i Vestfold på 50- og 60-tallet med foreldre som var haugianere. Etter morens død setter forfatteren seg ned med barndomshjemmets bøker: Bibelen, den gamle billedbibelen, huspostiller og seks skrivehefter, der moren har skrevet historien om en ung kvinnes skjellsettende, religiøse omvendelse.

  Og går jeg over enga

  262,- 299,-

  Om forlatelse

  99,-
  En lege kjører over en ung gutt, og lar han ligge hardt skadet igjen i veien. Senere blir gutten påkjørt en gang til, av en gammel dame, og hun får skylden for ulykken. Med utgangspunkt i denne situasjonen skildres et menneskelig drama som involverer en rekke mennesker, med hver sin historie.

  Skilderier

  109,- 124,-
  Med sine samlinger av lette, vemodige, nynnende sangbare dikt er Margaret Skjelbred, med sin karakteristiske Vestfold-stemme, forlengst blitt en av våre mest folkekjære lyrikere. rekke portretter, underfundige historier på vers om folk og skjebner. Men den rommer også dikt om natur og kjærlighet og om å være ung og yr og forelska jente.

  Vildresinn

  99,-
  Boken er en frittstående fortsettelsen av Lerkehjerter. Handlingen kretser rundt guttungen Jakob og hans mor Solfrid. Livshistorier og hendelser griper inn i hverandre i dette lille bygdesamfunnet, enten det gjelder ungjentene som flokker seg omkring den unge amerikaneren Eric, eller Jakobs farfar som bærer på en historie han aldri kan fortelle.

  Skjelbred, Margaret