Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Shakespeare, William

  Sorter etter

  Coriolanus

  253,- 289,-
  Romeren Coriolanus har ført sin hær mot seier og blir hyllet som krigshelt. Men hans arroganse og forakt for massene bringer ham i unåde hos folket, og han anklages for forræderi. Drevet av stolthet og hevnlyst går han i tjeneste hos fienden, og setter dermed sin fremtid som leder og menneske på spill. Dette stykket ble sannsynligvis skrevet i 1608 og er Shakespeares siste tragedie.

  Ein flokk Shakespearesonnettor

  88,- 100,-

  En midtsommernattsdrøm

  217,- 248,-
  I en av Shakespeares mest kjente komedier skal Athens håndverkere fremføre et sørgespill til kong Thesevs bryllup med Hippolyta. Men underveis prøver alven Pukk ut sin trylledrikk på to unge kjærlighetspar, og dermed er forviklingene i full gang. Det antas at stykket er skrevet i 1595 eller 1596.

  Hamlet

  149,-
  Hamlet er den unge prinsen på Kronborg Slott. Hans far, kongen av Danmark, er død. Moren har giftet seg med den dødes bror som nå er blitt konge. En natt åpenbarer farens gjenferd seg for Hamlet - han forteller at han er blitt forgiftet av sin bror og hustru og oppfordrer Hamlet til å ta hevn. Beretningen om Hamlet stammer opprinnelig fra Saxo Grammaticus, den danske dikter og historiker som levde på 1100-tallet. Historien ble gjenfortalt på 1500-tallet i en fransk samling tragedier. Denne versjonen nådde England, og Shakespeare skrev sitt verk antagelig i år 1600.

  Hamlet

  505,-
  Hamlet er den unge prinsen på Kronborg Slott. Hans far, kongen av Danmark, er død. Moren har giftet seg med den dødes bror som nå er blitt konge. En natt åpenbarer farens gjenferd seg for Hamlet - han forteller at han er blitt forgiftet av sin bror og hustru og oppfordrer Hamlet til å ta hevn. Beretningen om Hamlet stammer opprinnelig fra Saxo Grammaticus, den danske dikter og historiker som levde på 1100-tallet. Historien ble gjenfortalt på 1500-tallet i en fransk samling tragedier. Denne versjonen nådde England, og Shakespeare skrev sitt verk antagelig i år 1600. Boken har både norsk og engelsk tekst. Har arbeidsoppgaver og bibliografi.

  Hamlet

  179,-

  Hamlet

  179,-

  Henrik den fjerde

  218,- 249,-

  Henrik IV

  218,- 249,-
  I skuespillets annen del er det stadig uro i riket, og kongen er svekket. Kronprins Harry fortsetter sin lystige livsførsel inntil det skjer en forandring i livet hans slik at han kan krones som Henrik V og gi nasjonen nytt håp.

  Henrik IV

  218,- 249,-
  Kongen, den første av huset Lancaster, sitter ikke trygt. Det er opprør i landet, ledet av Harry Bråspore, mens tronarvingen, prins Hal er litt av en villstyring og søker selskap i mer tvilsomme miljøer, der den tykkfalne Falstaff er midtpunkt.

  Julius Cæsar

  218,- 249,-

  Kong Johan

  95,- 108,-

  Kong Lear

  179,-

  Macbeth

  179,-

  Macbeth

  179,-

  Når trollet skal temmast

  200,- 228,-
  Vakre og vennlige Bianca har flust med friere, men hennes far vil vente med forlovelse til han får giftet bort sin eldste datter, "trollet" Katherina. Først da den viljesterke Petruccio gir Katherina noe å bryne seg på, gir hun etter, og Bianca kan velge den frieren hun liker best.

  Othello

  149,-
  Denne Shakespeare-tragedien skildrar Othellos kjærleik til si venezianske hustru Desdemona og hans grunnlause sjalusi, suggerert av januskarakteren Iago, søm fører dei begge i døden.

  Othello

  179,-

  Othello

  179,-

  Richard den tredjes tragedie

  262,- 299,-
  Richard III er hertugen som ble Henrik VI's bane. I siste fase av Rosekrigen fortsetter han sin vei mot tronen med systematisk utryddelse av alle motstandere. Skuespillet ble sannsynligvis skrevet i 1592 eller 1593.

  Richard II

  218,- 249,-
  Richard II er en edel konge, men altfor vek til å regjere et splittet folk. Vi møter en leder i dyp smerte, en mann hvis byrd og evne til å styre ikke harmonerer. Parallell tekst på nynorsk og engelsk.

  Shakespeare, William