Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Sartre, Jean-Paul

  Sorter etter

  Eksistensialisme er humanisme

  245,- 279,-
  I denne boka gjennomgår Sartre grunntankene i den moderne eksistensfilosofi, som han var med på å utforme i 1930-, 40- og 50-årene.

  Galgenfrist

  149,-
  Romanen følger opp Skjels år og alder og er annet bind i Sartres filosofiske romanverk Frihetens veier. Vi er her kommet til året 1938, og historien om den intellektuelle pariseren Mathieu Delarue fortsetter. Romanen tar for seg den kaotiske tida før krigsutbruddet, med Munchen-forliket og ofringen av Tsjekkoslovakia. Sartre skildrer hvordan begivenhetene i en bestemt uke dette året oppleves i forskjellige miljøer, og uroen og handlingslammelsen folk opplever.

  Skjels år og alder

  149,-
  Frihetens veier (1945-49) er en uavsluttet triologi. Med den ønsket Sartre å forklare hvilke forhold som førte til krigen og hvordan de kan forstås filosofisk, psykologisk, politisk og historisk i lys av den senere utvikling. Hovedpersonen i dette første bindet er gymnaslæreren Mathieu Delaure, som lever på sin "øy" i et snevert intellektuelt Paris-miljø, mens verdenspolitikken trenger seg på med borgerkrigen i Spania. Han har på en måte frihet til å handle, men kan ikke. Mot ham står den naivt-optimistiske kommunisten Brunet, som ikke ser konsekvensene av sine valg.

  Væren og intet

  249,-
  I tilknytning til et utvalg fra Sartres "Væren og intet" gis her en innføring i forfatterens filosofi. Biografi, bibliografi og ordforklaringer bak i boka.

  Sartre, Jean-Paul