(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Sandsmark, Jostein H.

  Sorter etter

  Deadline

  279,-

  Lykkens stemme

  78,- 89,-
  Et følge på fem når den nordlige kysten av Afrika. Snart er kun en liten familie på tre tilbake. Den jødiske kolonien i El Kantara i Algerie, blir et midlertidig hjem for de hjemløse. Krigen går mot slutten, men ikke alle barn opplever fred. Ytre farer og indre uro setter flyktningene i bevegelse igjen. Veien går østover gjennom ørkenen.

  Mysteriet med morgenstjernen

  131,- 149,-

  Natten lys som dagen

  105,- 119,-
  Den gamle mannen i Jerusalem har sin egen historie å fortelle. Joel lytter til ordene, til gjenlyden av føtter på flukt og til ekkoet av jagede menneskeliv i et sivilisert Europa. Mot dette blodflekkede bakteppet ble hans egen mor formet. Konflikten raser videre i Jerusalem. Den hellige stad rives mellom bitre fiender, og forsyningslinjer blokkeres.

  Ørken lik Eden

  78,- 89,-
  De fire flyktningene er ferdig med vandringen fra Algerie til Palestina. Men Palestina blir en skuffelse, først og fremst for Hannah og Rut. Det lovende landet byr ikke på annet en tomhet og sorg, og består av ørken, sand og sump. De gir seg i kast med å rydde sumpland til dyrkbar jord. Samtidig raser kampen mellom liv og død videre. Det står om fremtiden, om de forfulgtes rett til løftenes jord, Eretz Israel.

  Pass på liten og på stor

  306,- 349,-

  Sjelestorm

  78,- 89,-
  Joel leter videre etter sin bakgrunn, og det fører han til tragedien i Le Jardin, offeret i Le Frontier, flukten over Pyreneene og vinteren i Escondite. Lille Rut og de voksne følgesvennenne hennes føres til Lisboa av en siste rest av håp.

  Taus fortid

  70,- 79,-
  Journalisten Joel har vokst opp alene med en lukket og utilnærmelig mor. Hun har aldri villet fortelle ham noe om sin egen eller hans bakgrunn, og han har ikke våget å spørre. Når hun plutselig dør, begynner han å lete seg bakover i tid for å finne ut hvem hans egen far er, og hva som er årsaken til morens årelange taushet. Letingen fører ham tilbake til den andre verdenskrig og nazistenes jødeforfølgelse i Frankrike.

  Uskyldig blod

  105,- 119,-
  Joel fortsetter opprullingen av det dramatiske livet til den jødiske moren, Rut. Under Israels Sinai-felttog i 1956 havner hun i livsfare. I 1967, under seksdagerskrigen, er hun israelsk agent i Kairo sammen med David, som drives av hevn. Nazistenes løsning på livet til Hannahs utviklingshemmede bror skriker mot ham, et skrik han igjen møter bak en vegg av fortielse på et sykehus i Stavanger.

  Vekten av hvisking

  105,- 119,-
  Joel får endelig svar på sine siste spørsmål om morens liv. Han får vite hvordan det gikk med Ruts foreldre under andre verdenskrig, hva som skjedde med henne i løpet av de tredve første årene i Israel etter at landet ble opprettet, og hvordan hun til slutt havnet i Norge og fikk Joel med en norsk mann. Dette er den siste boken i romanserien.

  Sandsmark, Jostein H.