Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Sacks, Oliver

  Sorter etter

  De fargeblindes øy og konglepalmeøya

  332,- 379,-
  Sacks reiste til Mikronesia for å undersøke hvordan de enkelte individene og samfunnet som helhet reagerte på usedvanlige lokale betingelser: på Pingelap og Pohnpei arvelig total fargeblindhet og på Guam og Rota en progressiv, dødelig nervelidelse. Han ser også på øyenes kultur, historie og planteliv og menneskene som lever der lever i harmoni med seg selv og naturen. Med litteraturliste. Illustrert.

  En antropolog på Mars

  332,- 379,-
  Boka inneholder syv portretter av nevrologiske pasienter; blant dem en tourette, en maler, en hippie og en autist. Sacks har fulgt sine pasienter i mer enn 20 år, oppsøkt dem i deres egen hverdag, og kombinerer han faglig kunnskap med menneskelig innsikt. Med henvisninger.

  Onkel Wolfram

  393,- 449,-
  Oliver Sacks' oppvekst i London under krigen er preget av onkelens kjemiske laboratorium, der lille Oliver blir innviet i en magisk verden av stoffer og metaller. Onkel Dave kalles onkel Wolfram, fordi han er så begeistret for metallet wolfram, det hardeste og tøffeste av dem alle. Oliver, som har mellomnavnet Wolf, føler seg snart også beslektet med dette metallet, og et bånd blir knyttet mellom metallet, onkelen og ham selv. Den indre verden i laboratoriet synes å være knyttet sammen med den ytre - når en bombe en dag eksploderer i nærheten, og onkelen forteller om metallene og eksplosjonskraften, blir dette ekstra tydelig.

  Sacks, Oliver