Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Sørensen, Øystein

  Sorter etter

  Den store sammensvergelsen

  229,-
  I denne boka kan du lese om forskjellige konspirasjonsteorier rundt Illuminatus-ordenen. Ordenen er blitt beskyldt for å stå bak både den franske og russiske revolusjon, første og andre verdenskrig, kommunismen, nazismen, den katolske kirke og EU. Konspirasjonsteoriene rundt Illuminatus står sterkt bl.a. i høyreekstreme miljøer i USA, og mange skjønnlitterære forfattere, deriblant Dan Brown, har benyttet stoff fra disse teoriene.

  Drømmen om det fullkomne samfunn

  149,-
  Forfatteren ser på totalitære ideologier og drivkraften bak dem, som forestillinger om brudd med det bestående og drømmer om å skape en bedre verden. Han tar for seg kommunisme, fascisme, nazisme og islamisme, og ser på likheter og forskjeller - hva ideologiene har som mål, og hvor langt det er tillatt å gå i voldsbruk for å nå disse målene. Har litteraturliste.

  Fra Marx til Quisling

  218,- 249,-

  Historien om det som ikke skjedde

  199,-
  Forfatteren tar for seg en rekke scenarier fra verdens- og norgeshistorien og drøfter hvordan ting kunne ha utviklet seg om virkeligheten hadde vært annerledes. Gjennom sine resonnementer viser han at historien er full av muligheter, og at man ved å bedrive kontrafaktisk historieskrivning kan forstå hva som er betydningsfullt og lære noe om si egen tid. Med litteraturliste.

  Sørensen, Øystein