Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Rimbereid, Øyvind

  Sorter etter

  Herbarium

  236,- 269,-
  I denne diktsamlingen utforsker forfatteren undersjangeren blomsterdiktet, men beveger seg samtidig utover sjangerens sedvanlige botaniske, symbolske og kulturhistoriske innramming.

  Hvorfor ensomt leve

  262,- 299,-
  Sentralt i denne samlingen essays står forholdene mellom språk, dikt, refleksjoner og stedlighet. Det dreier seg om undersøkelser av litteratur, og om nærliggende emner som musikk, utopi og fellesskap.

  Jimmen

  245,- 279,-
  Dette er et fortellende langdikt. Diktet handler om fjordingen Jimmen og kjørekaren hans. De to tømmer skylledunker og utedoer i Stavanger tidlig på 1970-tallet.

  Lenis plassar

  288,- 329,-

  Lovene

  288,- 329,-

  Orgelsjøen

  218,- 249,-

  Seine topografiar ; Trådreiser ; Solaris korrigert

  169,-
  Seine topografiar: Landskapet står sentralt i samlingen, og som den topografiske poesien, gir Rimbereid plass til den brede skildringen i diktene. Trådreiser: Diktene setter fokus på en fjern, ukjent topografi, og det er dette ukjente, fremmede, samlingen som helhet forsøker å skape språk og refleksjon for. Fikk Den norske lyrikklubbens pris i 2001. Solaris korrigert: Diktsamlinga er vendt mot framtida, og i titteldiktet gis det et utkast til et poetisk avtrykk av året 2480. Diktets jeg taler ut fra den verdenen og det samfunnet han er en del av, i et oppblandet, framtidig vestnorsk. Fikk Kritikerprisen i 2005.

  Solaris korrigert

  218,- 249,-
  Diktsamlinga er vendt mot framtida, og i titteldiktet gis det et utkast til et poetisk avtrykk av året 2480. Diktets jeg taler ut fra den verdenen og det samfunnet han er en del av, i et oppblandet, framtidig vestnorsk.

  Rimbereid, Øyvind