Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Ramadan, Tariq

  Sorter etter

  Europeisk islam

  332,- 379,-
  Boken handler om hvordan islam kan inngå i den europeiske virkeligheten på en meningsfull måte. Bokens hovedtese er at det er mulig å finne akspetable løsninger i dagliglivet for alle europeiske muslimer ved å forstå både friheten i Vestens rettssystemer og fleksibiliteten i den klassiske arabiske rettslæren. Bokens første del har fokus på de islamske kildene, og tar opp tro og religiøs praksis, Islamsk lære og vitenskap, og generelle sider ved rettslæren usul al-fiqh. Del to har fått overskriften 'Følsomme spørsmål', og tar opp temaer som tilhørighet, identitet og borgerskap. Med ordliste.

  Islam og friheten

  332,- 379,-
  I denne boken forklarer forfatteren hvordan man kan leve et fullverdig liv som muslim i Europa. Han tar for seg grunnleggende spørsmål angående europeiske muslimers sosiale, politiske, religiøse og kulturelle integrering.

  Mangfoldets filosofi

  332,- 379,-
  Forfatteren er filosof og professor i islamske studier, og en aktiv bidragsyter i debatten om islam i Europa. I denne boken ønsker han å definere hva frihet innebærer for mennesket. Han diskuterer begreper som tro og fornuft, etikk og moral, tradisjon og modernitet, universalitet og sivilisasjon. I boken maner han til dialog, og målet er at vi skal fokusere mindre på hvor vi kommer fra og mer på prinsippene vi har felles.

  Ramadan, Tariq