Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Qvamme, Børre

  Sorter etter

  Dansens historie

  228,- 260,-
  Boken gir en oversikt over dansens utvikling i flere kulturer, sett i et historisk perspektiv. Den er bygget på forfatterens egne notater under reiser, festivaler, kurser og kongresser.

  Det musikalske Lyceum og konsertlivet i Christiania 1810-1838

  289,- 330,-
  Det musicalske Lyceum var et selskap som oppstod i kjøpmannspatrisiatets gylne tider da Christianias borgere hadde god råd og tid til å dyrke sine musikalske interesser. Det ble dannet i 1810 og hadde et orkester med klassisk besetning. Det assisterte fremmede musikere som kom til byen for å gi konserter, spilte ouverturer og symfonier av tidens komponister og akkompagnerte deres solokonserter. Lyceum var et karakteristisk uttrykk for en tid da musikken ble dyrket intenst i hjemmene og man fulgte godt med det som skjedde i de store sentrene. De gikk inn da kulturlivet i Christiania ble mer provinsielt.

  Fredrik II

  210,- 240,-
  Fredrik II (1194-1250) ble født og vokste opp på Sicilia, og han ble alt som barn kulturelt og religiøs vidsynt og behersket flere språk. Han ble konge på Sicilia i 1197 og tysk keiser i 1229. Hans ønske om å legge hele Italia under sitt keiserdømme medførte at paven lyste ham i bann. Forfatteren gir i denne boka en skildring av en keiser som blendet sin samtid og sin ettertid med sin glimrende begavelse og sin rikt sammensatte personlighet.

  Giuseppe Verdi

  193,- 220,-
  Om operakomponisten Giuseppe Verdi (1813-1901). Biografien søker å danne seg et bilde av mannen bak verkene, og den setter hans verker inn i en sammenheng og forklarer hvorfor de ble slik, og hvorfor Verdi i Italia har en posisjon på høyde med Dante og Michelangelo.

  Hagekunst

  245,- 280,-
  Boken tar for seg hagekunstens historie fra de eldste sivilisasjonene i Egypt og Mesopotamia, via blant annet kinesisk, persisk, fransk og engelsk hagekunst, frem til vår tid.

  Halfdan Kjerulf og hans tid

  218,- 249,-
  Biografien om komponisten Halfdan Kjerulf er basert på hans dagbok som ble kjent for noen år siden. Dagboka gir glimt av livet i overklassens Kristiania og personligheter som Welhaven, Ole Bull og Bjørnson.

  Menneskets historie

  263,- 300,-
  Forfatteren tar for seg menneskets kulturelle utvikling frem til kolonitiden rundt 1500. I boken ser han på jordbruk, de ulike folkevandringene, utvikling av religioner og korstogene, handel og kulturutvikling ikke bare i vesten, men også i andre deler av verden.

  Musikkhistorie for hvermann

  245,- 280,-
  Boka gir en innføring i musikkens historie fra oldtiden til moderne tid. Har person- og saksregister.

  Musikkliv i Christiania

  253,- 289,-
  Boken er en beretning om konsertlivet i Oslo fra middelalderen og fram til første halvdel av 1900-tallet. Den bygger på gamle aviser, programhefter, dagbøker og brev, og på forfatterens omgang med musikere og musikkinteresserte i over 80 år.

  Opera og operette i Kristiania

  280,- 320,-
  Boka forteller om hvordan opera og operette først ble satt opp i Kristiania på begynnelsen av 1800-tallet, og hvordan utviklinga var fram til 1930-tallet.

  Opera, operette og ballett gjennom tidene

  184,- 210,-
  Boken følger den historiske utviklingen til de forskjellige formene for europeisk musikkteater, opera, operette og ballett, fra opprinnelsen i fyrstelig forlystelse og folkelig underholdning, frem til moderne musicals. De mest sentrale skikkelsene som Mozart, Verdi og Wagner er viet egne kapitler, og forfatteren diskuterer også betydningen av de forskjellige nasjonale artene av opera og ballett.

  Store violinister

  261,- 298,-
  Forfatteren skriver om store fiolinister fra hele verden som spilte konserter i Christiania på begynnelsen av 1900-tallet, bl.a. Corelli, Viotti, Paganini og Auer. Har personregister.

  Qvamme, Børre