Ditt personvern er viktig for Notabene. Vi følger de til enhver tid gjeldende regler for behandling av personopplysninger, herunder personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR). Her vil du som kunde få informasjon om hvilke opplysninger som samles inn, og hvordan disse opplysningene blir benyttet. Hensikten er at du som er registrert hos oss, skal være helt trygg på at Notabene ivaretar ditt personvern.

Samtykke
Merk at enkelte personopplysninger blir behandlet på grunnlag av samtykke, som markedsføring, herunder, nyhetsbrev og kommunikasjon. Ved å melde deg på nyhetsbrev samtykker du til slik behandling av personopplysningene dine.

Informasjon som blir hentet inn
Når du melder deg på vårt nyhetsbrev, eller samtykker til å motta e-post og/eller sms, registrerer salgsordre i Notabenes butikker, gjennomfører kjøp på notabene.no, deltar i Notabenes konkurranser eller oppretter bruker på «Min konto» innhenter Notabene personopplysninger. Vi henter også inn informasjon om din bruk av våre nettsider gjennom informasjonskapsler (cookies).

Bruk av informasjonskapsler (cookies)
Som de fleste nettsteder benytter Notabene.no informasjonskapsler for å gi deg som bruker tilgang til funksjonaliteter og tjenester som krever dette. En informasjonskapsel legger seg som en liten fil på din datamaskin.
Myke informasjonskapsler/cookies brukes for å holde orden på det du gjør når du handler, dvs. hvilke bøker du legger i handlekurven, antall og lignende. Disse lagres ikke og blir borte når du forlater Notabene.no.
Harde informasjonskapsler/cookies gjør det mulig for oss å kjenne deg igjen neste gang du besøker våre sider. Da kan vi presentere nyheter og tilbud som er nye siden forrige gang du besøkte hjemmesiden vår. Disse lagres som en liten fil på din datamaskin.

Dersom du ikke ønsker å ha tilgang til disse tjenestene, kan du stille inn nettleseren din slik at den ikke godtar harde informasjonskapsler/cookies. Gjennom nettleseren kan du også slette alle lagrede informasjonskapsler/cookies.

De opplysningene Notabene ved aksept henter inn og behandler er følgende:
Navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse. I noen tilfeller spør vi etter fødselsdato, favorittbøker, sjangre, eller annet som vil kunne gi oss mulighet til å legge til rette for at du skal få en bedre brukeropplevelse, og få skreddersydd informasjon og tilbud basert på dine preferanser. Vi innhenter din aksept til å bruke informasjonen til markedsføring, herunder nyhetsbrev på epost/SMS og annen direkte markedsføring, kommunikasjon på sosiale medier. Vi vil også kunne bruke dine personopplysninger for å rette markedsføring mot deg på Internett og sosiale medier som f.eks. Facebook og Google.
I enkelte tilfeller vil det også kunne innhentes informasjon fra tredjeparter knyttet til bl.a. kvalitetssikring av personopplysninger.

Hvordan Notabene benytter dine personopplysninger, og hvem som kan benytte dem
Notabene benytter personopplysninger kun til markedsføringsformål eller for kontakt ved forbindelse med kjøp gjort i Notabenes butikker eller Notabene.no.

Notabene samler inn informasjon for å kunne gi våre kunder relevant informasjon og tilbud som passer til kundens interesseområder, i tillegg til å sikre gode kundeopplevelser i nettbutikken.

Nb Netthandel AS, org.nr. 924 573 031, ved daglig leder, er ansvarlig for de personopplysninger som behandles. Notabene vil ikke selge eller overføre personopplysninger som er gitt til oss til tredjeparter. Du vil ikke bli kontaktet av andre selskaper enn Notabene basert på personopplysninger Notabene har innhentet.
Det informeres om at Notabene bruker samarbeidspartnere for å behandle og lagre opplysninger samt gjøre markedsføring på vegne av Notabene.
 
Personopplysningene vil bli oppbevart så lenge personopplysningene er nødvendig for det formål opplysningene ble innhentet for.
Personopplysninger til markedsføring slettes dersom du melder deg av nyhetsbrev eller trekker ditt samtykke.
Personopplysninger knyttet til salg eller avtaler du har med oss, slettes når avtalen er oppfylt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt. Personopplysninger knyttet til Notabenes oppfyllelse av rettslige forpliktelser, slettes så snart de rettslige forpliktelser er oppfylt.

Du har ingen plikt til å gi Notabene personopplysninger, men for å motta varer og tjenester kan det være en forutsetning. Du kan til enhver tid trekke ditt samtykke for behandling av personopplysninger til markedsføringsformål. Den enkleste måten å gjøre det på, er å melde seg av nyhetsbrevet ved å følge linken som man finner nederst på siden i hvert nyhetsbrev. Du kan også endre og se dine opplysninger på "Min konto", samt trekke ditt samtykke.

Du har rett til å klage på behandling som gjøres av dine personopplysninger til Datatilsynet, se mer på www.datatilsynet.no.

Om du har spørsmål om, ønsker innsyn i, eller slette de personopplysningene som er lagret på deg er det bare å ta kontakt med oss på kundeservice via e-post til hk@notabene.no. Du kan også når som helst endre dine opplysninger på "Min konto" på Notabene.no, og også melde deg av nyhetsbrev.