Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Olsen, Harald

  Sorter etter

  Den østlige pilegrimsvei

  206,- 235,-
  Den russisk-ortodokse pilegrimstradisjonen er rik og mangfoldig, og forfatteren tar oss her med på pilegrimsvei østover. Du får møte eneboere, hellige dårer, skarer på vei mot Jerusalem og nordover mot verdens nordligste kloster i Petsjenga ved Nordishavet. Pilegrimene slipper selv til orde, og dette gir leseren en mulighet til å få en direkte og dypere forståelse av russisk tankegang og spiritualitet. Har litteraturliste og ordforklaringer.

  Havets pilegrimer

  86,- 98,-

  Ilden fra vest

  171,- 195,-
  Boken presenterer tekster over et tidspenn på tretten århundrer, hentet fra den irske kulturtradisjon. Tekstene reflekterer over forskjellige side ved livet, og kombinerer dyp frommhet med tidløs visdom om menneske og natur. Satt inn i en større sammenheng viser forfatteren hvordan den keltiske impulsen sannsynligvis er en lite kjent understrøm i vår egen norske kulturhistorie. Har litteraturliste.

  Ørkenvind

  86,- 98,-
  Boken ser nærmere på et utsnitt av den kontemplative spiritualitetens historie. Den forteller om klosterbevegelsens utspring; de menn og kvinner som først dro ut i ørkenen i søken etter troen gjennom stillhet, bønn og askese. Boken viser hvordan denne impulsen utviklet seg videre innen to kristne tradisjoner: Den keltiske i vest, og den russisk-ortodokse i øst. Har litteraturliste.

  Olsen, Harald