Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Nag, Martin

  Sorter etter

  Firspann!

  280,- 320,-
  Boken består av fire deler: Del en handler om Strindberg i russisk åndsliv, del to om Brandes og Russland, del tre om russisk modernisme og Edith Sødergran og del fire omhandler sølvalderen i russisk litteratur: Her rehabiliterer forfatteren en nesten glemt periode: tiden før revolusjonen i 1917, da russisk litteratur var en smeltedigel, en global arena av ånd.

  Ildsjel I

  87,- 99,-

  Merkesteiner! Essays under Kveldsbel-eika

  193,- 220,-
  Boka er tredje bind i en serie av "essays under Kveldsbel-eika". I bokas første del lanserer Martin Nag via ukjente tekster, Sigbjørn Obstfelder som Jørpelandsdikter, og ruller opp kunstner-vennskapet mellom Obstfelder og Edvard Munch. I andre del forsetter han, gjennom kulturell økologi, å synliggjøre glemte kunstverker av Obstfelder og Kielland. Dessuten møter leseren en rekke andre forfattere og noen av deres tektster.

  Revolusjon, kjærlighet, diplomati

  409,-
  Denne boka omhandler Aleksandra Kollontajs (1872-1952) forhold til Norden. I ulike artikler gjennomgår elleve historikere, forskere og skribenter hennes relasjon til henholdsvis norsk og finsk arbeiderbevegelse, hennes diplomatiske og kulturelle innsats og hennes rolle som feministisk inspirator. Blant bidragsyterne er Kollontajs sønnesønn, Vladimir M. Kollontaj, og hennes medarbeider og Stalins personlige tolk, diplomaten Vladimir I. Jerofejev.

  Sigbjørn Obstfelder

  254,- 290,-
  Biografien tar for seg Obstfelders familie, kjærlighetsliv og diktning, og omhandler bl.a. Obstfelders sykdomsperiode, forholdet til foreldrene, ungdomskjærligheten Ellen Ådnesen, og kvekerdommens betydning for Obstfelder som dikter. Boken innledes av en ouverture, og inneholder deretter fire deler: Stavanger-Jørpeland (1866-1886), Kristiania-Amerika (1887-1893), verden (1894-1900) og ettermæle - om Obstfelders rom i verdenslitteraturen. Har tidstavle, litteraturliste og personregister. Illustrert.

  Stevnemøter

  87,- 99,-

  Nag, Martin