(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Moland, Arnfinn

  Sorter etter

  Gunnar Sønsteby

  261,- 298,-
  I denne boka følger vi Gunnar Sønstebys eventyrlige liv. Oppvekst og ungdomstid på Rjukan, krigsinnsatsen og den videre karriere, yrkesmessig, sosialt og som deltaker i det offentlige liv. Har litteraturliste og navneregister.

  I hemmelig tjeneste

  261,- 298,-
  Den norske avdelingen Nor.I.C., senere kjent som kompani Linge, i den britiske organisasjonen Special Operations Executive (SOE), er i boken "The secret history of SOE", av William Mackenzie, tilgodesett med to fyldige kapitler. Denne boka inneholder disse to kapitlene oversatt til norsk, sammen med en innledning som bygger på Mackenzie, og to kapitler om henholdsvis Linge-kompaniet og "Oslo-gjengen". De to eneste gjenlevende i denne sabotasjegjengen, Gunnar Sønsteby og Birger Rasmussen, bidrar med sine kommentarer. Har personregister og litteraturliste.

  Myter om krigen i Norge 1940-1945

  261,- 298,-
  Boka tar for seg myter om annen verdenskrig i Norge. Blant temaene som tas opp er motstandsbevegelsen, jødedeportasjonen i 1942 og rettsoppgjøret mot landssvikerne. Har register.

  Over grensen?

  261,- 298,-
  Likvidasjon som statlig virkemiddel ble tatt i bruk som motstandsform i kampen Hjemmefronten førte mot den tyske okkupasjonsmakten og dens norske medløpere i årene 1940-1945. Det offisielle tallet på likviderte har i ettertid vært oppgitt til 65, men påstander om tall opp til 300 verserer. Forfatteren forsøker her å gi svar på hvor mange og hvilke likvidasjoner som kan bekreftes. Har litteraturliste og personregister.

  Moland, Arnfinn