(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Michelet, Jon

  Jon Michelet

   

   

  Født: 14.07.1944
  Fra: Moss, Norge
  Forfattertype: Romankrim, skjønnlitteratur
  Familie: Toril Brekke (kone), barn; Marte Michelet og Tania Michelet

  Priser:

  Rivertonprisen, Rivertonprisen, Språklig samlings litteraturpris, Østfoldprisen, Anders Jahres kulturpris

  •       Rivertonprisen (1981) - Hvit som snø
  •       Språklig samlings litteraturpris (1991)
  •       Rivertonprisen (2001) - Den frosne kvinnen
  •       Statens stipend for eldre fortjente kunstnere (2009)
  •       Østfoldprisen (2013)
  •       Norsk sjøoffisersforbunds hederspris (2015)
  •       Anders Jahres kulturpris (2016)

   

  Hvem er Jon Michelet?

  Jon Michelet er en norsk forfatter, født i Moss, bosatt i Oslo. Han er en allsidig forfatter med bredt forfatterskap bak seg. Han har bakgrunn som sjømann,  styrmann, bryggearbeider, journalist i Klassekampen og forlagssjef i Oktober Forlag. Han var politisk aktiv gjennom ml- bevegelsen på 70- tallet og  har siden være kjent som en venstrepolitisk samfunnsrøst. Han har blitt tildelt flere litterære priser, og er oversatt til flere språk. Jon Michelet var gift med Bente Lippe fra 1969 – 1972 og giftet seg på nytt med Toril Brekke i 1976. Han har to døtre, Tania og Marte Michelet.

  Bøker og utgivelser av Jon Michelet:

  Jon Michelet debuterte med kriminalromanen Den drukner ei som henges kan i 1975. Han har siden gitt ut bøker innen krim, skjønnlitteratur, barn- ungdomsbøker og bøker om fotball- VM i samarbeid med Dag Solstad. De siste årene har han høstet stor suksess med sitt ramsalte romanepos En sjøens helt. Det er hittil utgitt 5 bind, det sjette og avsluttende bindet planlegges utgitt i 2017. Dette verket vil bli stående for ettertiden som den store norske sjøromanen, og tar for seg krigsseilernes  skjebne og historie.

   

  Bøker av Jon Michelet:

  Sorter etter

  Aftensang i Alma Ata

  149,-
  Februar 2003: Den kontroversielle kommandør Sørsæther ankommer Ramsund orlogsstasjon i Nordland sammen med offiserer fra Hæren. To spesialtrente marinejegere, Aronsen og Sylow, blir briefet: De skal på hemmelig oppdrag i Sentral-Asia, der de skal hente ut en kvinnelig atomfysiker som det blir hevdet er den irakiske atombombens mor. Hun skal leveres uskadd til amerikanerne.

  Brev fra de troende

  131,- 149,-
  Da forfatteren ble rammet av prostatakreft sommeren 2007, fikk han behov for å tenke gjennom sitt ateistiske livssyn. Han fant derfor fram brev han tidligere hadde mottatt fra kristne lesere. Denne boken er en personlig beretning om tro og tvil.

  Den drukner ei som henges skal ; Mellom barken og veden

  149,-
  Den drukner ei som henges skal er en kriminalfortelling fra norsk virkelighet med gløtt inn i hovedstadens avismiljø, med humor og politisk satire. Mellom barken og veden er en roman om supermaktsspionasje i Norge, i et oppgjør mellom KGB og CIA der nordmenn havner mellom barken og veden. Dette er de to første bøkene om Vilhelm Thygesen.

  Den frosne kvinnen

  179,-

  Den gule djevelens by

  179,-
  Dette er den femte boka om Vilhelm Thygesen.

  Døden i Baugen

  149,-
  Vilhelm Thygesen blir involvert i noe som kan være en mulig drapssak i et fotballmiljø i det lille Østfold-stedet Baugen ved Ytre Oslofjord. Hans gamle venn finansmannen Bernhard Levin, har kjøpt seg inn i både hotellet og fotballklubben på stedet. Klubben, Baugen IL, med flere nyinnkjøpte utenlandske proffer, har overraskende rykket opp i Adeccoligaen. Levin inviterer Thygesen med seg på skalldyraften på hotellet, der hele fotballaget er samlet. Midt på natta blir en av klubbens toppspillere funnet blodig og druknet ved moloen rett nedenfor hotellet. Dette er den tolvte boken om Vilhelm Thygesen.

  En krigsseilers dagbok

  399,-
  Knut Nytun (1912-2005) var maskinist og krigsseiler under andre verdenskrig. Gjennom hele krigen førte han en detaljert dagbok over sine opplevelser til sjøs. Dagboken gjenfortelles her så å si helt uendret og uredigert, supplert med forfatterens forklarende og utdypende opplysninger om seilasen i konvoiene og krigens utvikling.

  En sjøens helt

  350,- 399,-

  En sjøens helt

  179,-

  En sjøens helt

  350,- 399,-

  En sjøens helt

  399,-

  En sjøens helt

  179,-

  En sjøens helt

  199,-

  En sjøens helt

  350,- 399,-

  En sjøens helt

  179,-

  En sjøens helt

  350,- 399,-
  Dette er den andre boka om Halvor Skramstad.

  En sjøens helt

  179,-
  Dette er den andre boka om Halvor Skramstad.

  En sjøens helt

  179,-
  Dette er den første boka om Halvor Skramstad.

  En sjøens helt

  350,- 399,-
  Dette er den første boka om Halvor Skramstad.

  En sjøens helt

  350,- 399,-

  En sjøens helt

  199,-

  En sjøens helt

  399,-

  Farvel til en prins

  149,-
  Romanen har form av to brev fra en far til hans 14-årige sønn i Chile. Faren har vært sjef for sikkerhetsstyrken rundt tronarvingen i et lite kongedømme i Sentral-Europa, hvor han etterhvert så det som sin viktigste oppgave å beskytte prinsen mot skandalepressen. En dag mislykkes han, og skyter en journalist. Når han skriver er han på flukt etter to år i fengsel og brevene utgjør farens forsøk på å forklare seg for sin sønn.

  Havets velde

  149,-
  Forfatteren tar utgangspunkt i de tre meksikanske fiskerne som i 2006 overlevde ni måneders drift over Stillehavet i en liten fiskebåt. Han ser nærmere på tematikken overlevelse på havet, og skriver om lange ferder i små farkoster etter norske krigsforlis under andre verdenskrig, dramatiske livbåtferder i tropiske farvann og angrep på norske og allierte skip utført av japanske bombefly, tyske ubåter og raidere. Opp mot sjøkrigens brutalitet stiller han menneskets evne til å berge seg under umenneskelige forhold. Det dokumentariske stoffet blandes med selvbiografisk materiale og diktning.

  Michelet, Jon