Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Lovoll, Odd S.

  Sorter etter

  Den lange overfarten

  399,-

  Innfridde løfter

  398,-
  Forfatteren viser den moderne norskamerikaner og hvordan han og hun lever både i kjerneområdene for norsk etnisitet på stillehavskysten, i midtvesten, på østkysten og ellers i USA. Forskjellige grupper beskrives: farmere, fiskere, Sønner av Norge-losjer, herreklubber, norskamerikanske handelskammermøter, festivaler, historiegrupper, menigheter og så videre. Har stikkordregister.

  Norske aviser i Amerika

  399,-
  Boka gir et innblikk i den norske kulturen i USA og gir en oversikt over utgivelsen av over 280 norskspråklige aviser i tidsrommet 1847-2010.

  Norske småbyer på prærien

  298,-
  Boken skildrer tre småbyer med sterke norske bosetninger i den vestsentrale delen av staten Minnesota: Starbuck i Pope county, Benson i Swift county og Madison i Lac qui Parle county. Den setter norske immigranter og deres etterkommeres levnet i et historisk perspektiv, og gir en innsikt i hvordan den etniske dimensjonen påvirket de sosiale, kulturelle, religiøse og politiske forhold. Norskamerikanere var aktive medskapere av småbyene i midtvesten, både som byborgere og som farmere, og den kulturelle arven fra Norge ble viktig i deres tilpasning til nybyggersamfunnets krav og muligheter, og i utformingen av handelssteder. Har stikkordregister.

  Lovoll, Odd S.