Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Lie, Kåre A.

  Sorter etter

  Buddhistisk psykologi

  280,- 320,-
  Abhidhamma tilbyr en detaljert analyse av sinnets innhold og sinnets prosesser fra øyeblikk til øyeblikk, en analyse basert på observasjoner. Denne boken gir en enkel innføring i de viktigste hovedtankene i denne psykologien. Med litteraturliste og pali-norsk ordliste.

  Gotamas verktøy

  219,- 250,-

  Jesus og Buddha

  130,- 148,-
  I denne boken har forfatteren samlet parallelle utsagn fra tidlig buddhistisk og tidlig kristen tradisjon, i alt vesentlig fra Jesus og Buddha, men også fra andre i samme litterære miljø. De fleste parallellene er å finne i de to grunnleggernes livshistorier og etikken.

  Oppmerksomhetstrening

  449,-
  Boken gir en innføring i oppmerksomhetstrening, en teknikk for stressmestring og egenutvikling. Forfatterne knytter blant annet oppmerksomhetstrening til moderne psykologi og medisin, og til de grunnleggende tekstene og røttene til Buddhas lære. Med litteraturliste.

  Smaken av frihet

  174,- 198,-
  Boken tar for seg forholdet mellom Buddhas opprinnelige lære og moderne sekulær humanisme. Forfatteren mener det eksisterer klare paralleller mellom disse, og i boken utforsker han denne relasjonen. Med register.

  Tanke og virkelighet

  245,- 280,-
  Først i boken gir forfatterne en innføring i sentrale temaer i den tidligere buddhismen, med særlig vekt på psykologiske aspekter. Deretter følger en kort oversikt over dens historiske utvikling, fra Buddha til Vasubandhu. I bokens hoveddel gjengis oversettelsen av den indiske filosofen Vasubandhus (3. - 4. århundre e. Kr.) hovedverk "Madhyantavibhaga", ledsaget av Vasubandhus egne kommentarer samt forfatternes forklaringer og drøftinger. Sanskrit-norsk og norsk-sanskrit ordliste bak i boken. Har litteraturliste.

  Veien og hjulet

  175,- 199,-
  Boken gir en innføring i buddhistisk religion og filosofi med vekt på en etikk hvor toleranse og vennlighet står sentralt. Med ordforklaringer, opplysninger om forfatterne og nyttige adresser.

  Lie, Kåre A.