Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Kristiansen, Else Berit

  Sorter etter

  Audiensen

  103,-

  Avsløringen

  85,-
  Sommeren 1945. Kristin og Jan holder seg mest for seg selv på gården for å unngå bygdefolkets hat og forakt. I Oslo er det ingen som kjenner dem, så de drar dit sammen med Grete for å se på kongefamiliens hjemkomst.

  Bak jernteppet

  102,-

  Blind tro

  73,-
  Kristin gjør alt hun kan for å holde seg unna Rothmeier, men så lenge de bor i samme hus, er det vanskelig. Svigermoren er mistenksom, og Hjørdis blir mer og mer sjalu. Det blir ikke bedre da Rothmeier tvinger Kristin til å bli med til Hamar. Heldigvis er hun ikke klar over at Quisling skal holde tale i Festiviteten mens de er der.

  Brent by

  102,-

  Dobbeltspill

  80,-
  Forholdene i konsentrasjonsleiren sliter på Ivar, og han blir svakere og svakere. Det står enda dårligere til med Nikolai, han har begynt å lengte etter døden.

  En trygg havn

  102,-

  Fange i fremmed land

  80,-
  Kommandant Echebrechts kone har tuberkulose, og nå skal hun isoleres på setra til Kristin og Jan for å få pleie. Soldatenes konstante nærvær går Kristin på nervene, særlig når hun oppdager at det fins flere russere i området.

  Farefull ferd

  73,-
  Grete er tvangsinnlagt på Gaustad sinnssykehus. Kristin har lovet å få henne ut, men klarer det ikke uten Rothmeiers hjelp. Rothmeiers velvilje har sin pris, og det er med skjelvende hjerte Kristin setter seg inn i bilen hans for å kjøre til Oslo.

  Fiender i fredstid

  85,-

  Flyktning

  73,-
  Kristin må flykte i all hast og får hjelp av Ivar, men på veien møter de en tysk patrulje. I Hamburg lengter Hjørdis hjem. De stadige flyalarmene som tvinger henne ned i tilfluktsrommet sliter på henne. En dag orker hun ikke å gå ned dit, men nettopp den dagen kommer flyangrepet. Samtidig prøver Ivar stadig å finne ut mer om Jeanette, og det skal vise seg at hun ikke er den de har trodd.

  Forsoning

  103,-

  Fredsvår

  85,-
  1945. Kristin er bekymret for Ivar som ikke er seg selv etter redslene i Auschwitz. Hjørdis og barna forlater Berlin, og stanser i en fredlig landsby ved grensen til Tsjekkoslovakia da de slipper opp for bensin.

  Gjenforeningen

  103,-

  Gjensyn

  79,-
  Jan har kommet til øya der Hjørdis bor, men han blir møtt med mistro. Frank og svigerfaren overvåker hvert skritt Kristin tar, og hun får ikke lov å ta med seg Julia noe sted.

  Hemmeligheter

  73,-
  Tyskerne Rothmeier og Volke innkvarteres i nyhuset, og Kristin klarer ikke legge skjul på sin forakt. Hun er rasende og Jan vil at hun skal ta det med ro for svigerforeldrenes skyld. Kristins far har et oppgjør med onkel Karsten, og en dag står han med hagla i hånda når Kristin kommer for å besøke småsøsknene.

  Hevntørst

  85,-
  Våren 1945. Krigen er over, men det skjer fortsatt grusomme ting både i Tyskland og i Norge. Kristin og Grete blir skamklipt og de søker tilflukt på Bjørnstad. Kristin venter på Ivar som har lovet å hjelpe henne, bare han blir sterk nok til å reise hjem fra Sverige.

  Hjemkomsten

  79,-
  Sommeren 1942. Hjørdis blir med Rudolph på et møte i konsentrasjonsleiren Sachsenhausen. Hun blir sjokkert da hun ser en hun kjenner blant fangene, og hun skjønner at hun må komme seg bort fra Tyskland.

  Høyt spill

  79,-
  Kristin angrer noen ganger på at hun flyttet tilbake til Bjørnstad. På anstalten går Hjørdis og engster seg for hva Bettina kan finne på.

  I Gestapos klør

  73,-
  Jan vil til fronten, på tross av at både Kristin og Helge ber ham om å bli. Margot støtter ham, for hun kan godt tenke seg et liv på Bjørnstad. Hjørdis reiser til Berlin for å lete etter sønnen. Hun er villig til å gjøre alt for å få ham tilbake. Ingeborg er blitt avslørt som spion og ført til Oslo. Nå ligger hun i cellen og venter på dommen. Ivar har reist etter for å få et glimt av henne. Han sitter på en benk ved Akershus festning da han hører skudd falle.

  Ingen vei tilbake

  73,-
  Kristins femten år gamle bror er tatt etter å ha drevet illegalt arbeid i grensetraktene. Frykten for brorens skjebne får Kristin til å henvende seg til Rothmeier igjen.

  Innhentet av fortiden

  73,-
  Oddvar, mannen til Sigrid, blir arrestert, akkurat som Kristin sanndrømte. Forholdet mellom Kristin og Rothmeier blir forverret og hun er redd for at han skal ødelegge julen for henne. Hun ønsker at hun og Jan kan feire en fredelig jul sammen, men det blir helt annerledes.

  Krigsjul

  80,-
  Hjørdis frykter at Fritz Volke skal ta fra henne Jürgen. Herr Klein har lovet å beskytte henne, men hun vet ikke om han er til å stole på. Kristin skjønner hvor forhatte hun og Jan er i bygda, og drømmer om at krigen skal ta slutt, slik at sannheten kan komme frem.

  Kvinnelist

  73,-
  Det begynner å gå rykter på bygda om Kristins "tyskervennlighet". Hun ønsker så inderlig at faren og Sigrid skal få vite sannheten, men hun har lovet Ivar å tie om oppdraget sitt.

  Kristiansen, Else Berit