Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Kjørup, Søren

  Sorter etter

  Kunstens filosofi

  180,-
  Kan begrepet "kunst" defineres? Hva er en estetisk opplevelse? Kan man adskille form og innhold i et kunstverk? Er kunst erkjennelse? Er estetiske vurderinger alltid subjektive? Og er det kunstneriske og det estetiske det samme? Slike problemstillinger hører til kunstens filosofi, og det er dens oppgave å avklare vårt kunstbegrep, og andre tilknyttede begreper, fra det estetiske felt. I denne boken diskuterer forfatteren en rekke av disse spørsmålene. Den retter seg først og fremst mot studenter innenfor forskjellige språk- og kunstvitenskapelige fag. Har litteraturliste og stikkordregister.

  Menneskevidenskaberne 1

  248,-
  Dette er en innføring i humanioras vitenskapsteori. Bind 1 tar for seg en rekke grunnleggende teoretiske spørsmål i tilknytning til de humanistiske fag, som for eksempel hva som er forskjellen mellom humanistisk forskning og humanistisk dannelse, om humaniora er til nytte for samfunnet, om forskernes kjønn spiller en rolle i forskningen, og om det er mulig å vite noe sikkert om fortiden. Har litteraturliste og register.

  Menneskevidenskaberne 2

  248,-
  Dette er en innføring i humanioras vitenskapsteori. Bind 2 tar for seg en rekke humanistiske forskningstradisjoner fra retorikken, semiotikken, hermeneutikken, historismen, positivismen, strukturalismen og konstruktivismen. Det fokuseres på de forskjellige tradisjoners bakgrunn, teoretiske hovedtrekk og hvilke spor den har satt i konkret forskning. Har litteraturliste og register.

  Kjørup, Søren