Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Kaldhol, Marit

  Sorter etter

  Alt skal sjå ut som fløyel

  250,-
  Diktsamling bygd opp rundt fuglebilete, der fuglane symboliserer ymse typar kvinner, mot mannen, konvensjonen og normaliteten.

  Blondene gir seg ikkje

  300,-
  Ein roman som viser ei kvinnes lengt etter eit barn, om forholdet til far sin og om forholdet til ein mann. Gjennom eit flettverk av barndomsskildringar og hendingar frå vaksenlivet, får vi eit portrett av ei kvinne som vil finne måtar å leve vidare på.

  Darwins sporvar

  332,- 379,-

  Ein augneblink, kanskje to

  200,-

  Farvel, Rune

  201,- 229,-

  Frø

  200,-
  I denne samlinga fins mange slags dikt-frø som sår smil, savn, alvor og underlige tanker. Her fins dikt om fugler og dyr. Og dikt for dem som synes det er på tide å bestemme selv.

  I huda er gud ein munn

  200,-
  Boka ligg i grenseland mellom poesi og prosa; ho vekslar mellom poetiske tekstar og prosa-tekstar. Hovudpersonen i denne boka lever i ein situasjon der han er sperra mellom kona og mora. Eit seksuelt tilhøve til ein annan mann gjer at livet hans tek til å vakle.

  Innbrotstjuven

  250,-
  I disse ni forteljingane får vi høre om Peder og korleis han reagerer når han kommer opp i forskjellige situasjonar der det kjente og forventa plutseleg forandrar seg.

  Kino

  250,-
  Åtte noveller som tek utgangspunkt i skrekk- eller lystfantasiar mange unge vil kjenne att, og som viser korleis mange har det med seg sjølv i dei første tenåra. Ungdommane i desse novellene er sensitive, sårbare, innhylla i nye gleder og sansingar. Her er innslag av erotisk vakning, men også av såra forventning og fortvilte sjølvkjensler. Personane i boka gjer erfaringar som set dei i kontakt med både realismen og poesien i livet.

  Likevel

  200,-
  Dikta har mjuke, varme, romantiske motiv og oppslag, men det er også kalde, modige og resignerte innsikter. Den emosjonelle spennvidda er kanskje større inne i kvart dikt enn mellom dikta.

  Maria

  200,-

  På vegen står ei jente med kniv

  200,-
  Kariane snakker med leikene sine. Dei er vennene hennar. Ein dag kjem ei anna jente, ei levande jente med grøne auge. Ei bok om å vere redd, å forsvare seg, og å våge å nærme seg andre menneske.

  Reisa til H.

  250,-
  Selma har ein kanin, men ho vil så gjerne ha ein kjukling og. Så ein dag tek ho eit egg i kjøleskåpet og legg det i dokkesenga. Kaninen skal ruge ut egget. Selma veit at slikt tek tid, ho gler seg og er tolmodig. Ho har store planar. Når kjuklingen kjem ut av egget, skal ho ta med seg dei to vennene og reise ut i verda.

  Sju-ni-tretten

  199,-
  Dette er den andre boken om den lille klassen med syv elever. Nå skal det komme en ny elev i klassen, og alle tenker veldig mye på det. De gleder seg og gruer seg og er nysgjerrige hvem den nye eleven vil velge som venn. Boken er en frittstående oppfølger til "Under påskemånen".

  Søkeord: ayotzintli

  227,- 259,-
  Mikke er hjemme alene mens moren og stefaren er på ferie i Chile. De andre i klassen er i gang med russefeiringen, men han vil ikke være med. Han har slått opp med Siri, og svarer ikke når hun sender meldinger. Han sitter ved pc-en om nettene og skriver dagbok og leser om skilpadder.

  Stilk med to

  200,-
  I denne samlinga fins dikt om "eg" og "du", om å kome nær og om å gøyme seg.

  Under påskemånen

  229,-
  Denne boka handlar om sju barn, om forteljingane deira og om månen. Sju forfattarar avtalte å skrive om kvar sitt barn og kva desse barna opplevde i påskeferien. Ein åttande forfattar dikta opp ein lærar. Etter ferien møtest dei så for første gong.

  Zweet

  149,-

  Kaldhol, Marit