Kategorier
    Filtre
    Preferanser
    Søk

    Johnsen, Egil Børre

    Sorter etter

    Den andre litteraturen

    192,- 219,-
    Bokas tre essays tar for seg sakprosaens vilkår, begrep og kvalitet. Med utgangspunkt i Dag Solstads "Roman 1987", ser forfatteren prosaen både i et historisk og et samtidig lys. Med referanser.

    Hvem skal hjelpe fremtiden?

    99,-
    I dette heftet analyserer forfatteren læremiddelsituasjonen i norsk skole, og argumenterer for at dagens tilstand er uholdbar. Teksten bygger på innspill fra lærere, elever, foreldre, IKT-konsulenter, forskere, byråkrater, lærerutdannere, forlagsfolk og forfattere.

    Kunsten å utmatte ungdom

    305,- 348,-

    Lektor Brock drar i krigen

    261,- 298,-

    Livet bak kateteret

    469,-
    Dette er en beretning om lærerskjebner fra skjønnlitteraturen. Mange betydelige forfattere har etterlatt seg en omfattende innsikt i lærerens verden. Forfatteren mener at romanen, novellen eller diktet kan gi innsikter om lærerens liv som ikke kommer frem i en fagbok. Boken gir et innblikk i det mangfoldet av yrkessituasjoner og lærerskjebner som skildres i litteraturen, og hopper ikke over klassiske portretter som Dickens' lærertyranner eller Kiellands adjunkt i Gift, men forfatteren er like opptatt av å oppspore fenomenet den gode lærer. Med oversikt over lærerlitteratur gjennom 200 år.

    Johnsen, Egil Børre