(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Jentoft, Morten

  Sorter etter

  De som dro østover

  169,-
  Boka handler om de nordmennene som emigrerte til Russland på begynnelsen av 1900-tallet. Den beskriver de første årene på Kola og forteller om forfølgelsene og utrenskningene nordmennene ble utsatt for i Stalin-tiden. Har litteraturliste, kart og lister over nordmenn som ble ulovlig dømt i Sovjetunionen fra 1920 til 1950 og over dem som ble deportert fra Tsypnavolok sommeren 1940.

  Døden på Kola

  199,-
  Høsten 1952 blir to finske spioner oppdaget av russiske soldater langt inne på Kola. Finnene er på oppdrag for norsk etterretningstjeneste og skal hente ut informasjon fra bak jernteppet. Det som videre skjer, får skjebnesvangre konsekvenser på flere nivåer. Dette er et av mange tokt over grensen som forfatteren beretter om i denne boka om norske etterretningsoperasjoner fra grenseområdene i nord. Med litteraturliste og personregister.

  Finland 1918

  393,- 449,-

  Mennesker ved en grense

  199,-
  Boka forteller om folk og skjebner ved den norsk-russiske grensa i Finnmark. Ved å bruke kilder fra overvåkningspolitiet og fra tidligere KGB-arkiver, viser forfatteren hvordan enkeltmennesker blei dratt inn i et storpolitisk drama, spesielt i tida etter den andre verdenskrigen.

  Radio Moskva

  199,-
  Forfatteren forteller her om norske kommunister som dro østover for å arbeide i Sovjet-propagandaens tjeneste. Vi følger medarbeiderne i radiohuset på Pusjkinplassen i Moskva, fra de første sendingene på norsk i 1938, gjennom dramatiske krigsår og under den kalde krigen. Har register.

  Jentoft, Morten