Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Jacobsen, Knut A.

  Sorter etter

  Buddhismen

  288,- 329,-
  Boken gir en innføring i buddhismens historie og utforming. Har ordliste, stikkordregister og litteraturliste.

  Hinduismen

  288,- 329,-
  Boka gir ei historisk innføring i hinduismens mangfold av uttrykksformer. Den ser på teksttradisjoner, vishnuismen, shivaismen, yogatradisjoner, ritualer og utfordringer hinduismen møter i den moderne verden. Har ordforklaringer, litteraturliste og register.

  Hinduismen og buddhismen

  559,-
  Boka gir ei oversikt over hinduismens og buddhismens historie og utvikling. Religionenens lære og forestillinger blir gjennomgått med teksteksempler, kommentarer og billedstoff. Boka ser også på religionenens praktiske sider, bl.a. hvordan religionen praktiseres, hvordan tradisjonene formidles og hvilken rolle religionen spiller i samfunnet. Boken er tilpasset pensumrammene på lærerhøgskolene, men passer også for andre interesserte. Har litteraturliste og register.

  Hva er hinduisme

  199,-
  Boka gir en innføring i religionen hinduisme. Forfatteren tar for seg hellig geografi, guruen, gudinneforestillinger og regionale tradisjoner. Har litteraturliste og register.

  Hyllest til gudinnen

  174,- 198,-
  I hinduismen kan guddommen godt være av hunkjønn, og boka inneholder både et essay om gudinnen i hinduismen og en oversettelse av hinduismens viktigste tekst for tilbedelse av gudinnen, Devi-Mahatmya eller Hyllest til gudinnen.

  Jainismen

  299,-

  Sikhismen

  399,-
  Boken gir en fremstilling av sikhismen og sikhenes religiøse liv. Den omhandler sikhismens grunnlegger Guru Nanak, guruene og sikhenes hellige bok, den historiske utviklingen, lære og symboler, samfunn og identitet, ritualer, fester og helligsteder, og sikhenes diaspora i Norge. Boken er beregnet på universitets- og høyskolestudenter, religionshistorikere og religionslærere. Har tidstavle, ordforklaringer, litteraturliste og register.

  Jacobsen, Knut A.