Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Ingstad, Benedicte

  Sorter etter

  Eventyret

  376,- 429,-
  Dette er første del av biografien om Helge Ingstad (1899-2001). Andre del er Oppdagelsen (2010). Som ung mann brøt han opp fra livet sitt i Norge og reiste til Canada som pelsjeger. Han var forfatter og forsker i arktiske strøk, og han hadde en dyp interesse for urbefolkninger og andre folkeslag som levde på naturens premisser. Denne boken handler blant annet om tiden han var sysselmann på Grønland og Svalbard og reisen han tok til Mexico i apacheindianernes forspor. Har litteraturliste og register.

  Medisinsk antropologi

  579,-
  Boka gir ei innføring i medisinsk antropologi. Den forsøker å vise noe av det globale og kulturelle mangfoldet når det gjelder helse- og sykdomsoppfatninger, behandling og forebygging. Moderne medisin blir studert som en av mange måter å forholde seg til de grunnleggende spørsmålene om liv, død, sjukdom og helse på. Boka er beregnet på studenter i ulike helsefagutdanninger, sosialantropologi og nærliggende fagområder.

  Oppdagelsen

  393,- 449,-
  Boka handler om ekteparet Helge og Anne Stine Ingstad, og forteller om veien fram til anerkjennelse av Helge Ingstads funn av en tusen år gammel norrøn boplass på Newfoundland. Den gir også et innblikk i Anne Stines barndom på Lillehammer, Helge og Anne Stines romanse i årene før andre verdenskrig og Helges krigsinnsats. Dette er andre del av biografien om Helge Ingstad. Første del er Eventyret (2009). Har litteraturliste og register.

  Ingstad, Benedicte