Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Imsen, Steinar

  Sorter etter

  Da reformasjonen kom til Norge

  369,-

  Europa 1300-1550

  439,-
  Middelalderen tok slutt en gang mellom 1300 og 1600. Avviklingen av det gamle og dannelsen av det nye samfunn er emnet for denne boka, som forsøker å belyse demografiske, sosiale, økonomiske, politiske, krikelige og intellektuelle sider ved denne prosessen. Har litteraturliste og register.

  Kongemakt og skattland

  399,-

  Noregs nedgang

  249,-
  Krisa i seinmiddelalderen og tapet av nasjonalt sjølvstende er eit tilbakevendande tema i norsk historieforsking. Nedgangsmotivet er langt på veg eit særnorsk perspektiv mens kriseomgrepet er felles for heile Europa. Forfattaren oppsummerer den norske forskinga om emnet, og plasserer denne i ein større europeisk kontekst. Boka er skriven for studentar i historie.

  Norsk historisk leksikon

  659,-
  Boken dekker gjennom korte artikler sentrale emner fra norsk kultur og samfunnshistorie, med oppslag om befolknings- og sosialhistorie, retts- og administrasjonshistorie, mynt, mål og vekt, jordbrukshistorie, fiskeri- og fangsthistorie, handels- og byhistorie, bergverkshistorie, folkloristikk, etniske grupper, kirkehistorie og mye mer. Har kart og litteraturliste.

  Imsen, Steinar