Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk
  Forfatter: Jon Hellesnes

  Illusjon?

  229,-
  Lagerstatus: Tilgjengelig på lager
  Format: Pocket
  Forfattaren tek lange sveip inn i norsk politikk og europeisk idéhistorie og presenterer analysar av vår eiga samtid. Han ser på kva ein illusjon er, om det finst illusjonar av radikalt ulike slag, korleis kollektive illusjonar verkar og kva som skjer når illusjonar blir avslørte. Har litteraturliste.
  ISBN/EAN: 9788252164237

  Klikk og hent i butikk

  Etter én time kan du hente varen i valgt butikk, og betale i kassen. Vi kontakter deg når varen er klar for henting i butikk.
  Butikker:

  SLIK BESTILLER DU

  1. 1. Sjekk at du har valgt riktig butikk fra menyen, legg inn din e-postadresse og trykk på "OK" knappen.
  2. 2. Du får en bekreftelse fra butikken på e-post i løpet av en time om varen er tilgjengelig for opphenting. Vent til du får meldingen før du reiser til butikken. Vi holder av varen for deg i 24 timer.
  3. 3. Du betaler i butikken.

  Takk for reservasjonen!

  I butikkens åpningstider får du tilbakemelding på e-post innen en time.

  Utenom butikkens åpningstider vil du få tilbakemelding på e-post senest en time etter at butikken har åpnet.

  Har du spørsmål om tjenesten kan du ta kontakt med vårt kundesenter.  I denne essaysamlinga tek Jon Hellesnes lange sveip inn i norsk politikk og europeisk idhistorie og presenterer friske og skarpe tankar omkring illusjonar. Illusjonar finst det fleire typar av: Som enkeltmenneske konstruerer vi illusjonar som vi treng for leve. I politikken og samfunnslivet speler dei store, kollektive illusjonane ei viktig rolle. Men kva skjer nr illusjonane blir avslrte? Frer dei med seg end strre illusjonar? Hellesnes tek lange sveip inn i norsk politikk og europeisk idhistorie og presenterer friske og skarpe analysar av vr eiga samtid. Denne boka inneheld blant anna historia om ein mislykka bergingsaksjon: I 1760-ra var Jean-Jacques Rousseau i stor fare. Prestevigde ndsmenn, juridiske autoritetspersonar og ikkje-autoriserte drapsmenn var ute etter han. Han blei berga unna det europeiske kontinentet og kom til England. Der var han trygg. Slik sg det i alle fall ut. Men Rousseau fekk mistanke til leiaren for bergingsaksjonen, David Hume. At Hume ville han vel, kunne vere ein ddeleg illusjon! Dermed var nye, farlege intrigar i gang. Rousseau og Hume var bde offer for og avslrarar av illusjonar. Fleire sprsml str sentralt i denne boka: Kva er ein illusjon? Finst det illusjonar av radikalt ulike slag? Korleis verkar kollektive illusjonar? Kva rolle kan illusjonar spele i politikken? Kva med avslringa av illusjonar? Kan den fre med seg ein end strre illusjon, ei end verre ulykke? Er nihilismen illusorisk? Kva er lettnihilisme? Kva er ideologisk utpressing? Sprsmla fr ei viss avklaring, og det kjem framlegg til svar. Boka tek g lange sveip inn i andre problemfelt enn dei som direkte vedgr emnet illusjon. Indirekte er det likevel ein samanheng.
  Detaljer
  Utgivelsesår 2004
  Forlag Samlaget
  Språk Nynorsk
  ISBN 9788252164237
  Kategorier Filosofi
  Skriv din egen anmeldelse
  • Kun registrerte brukere kan skrive vurderinger
  • Dårlig
  • Knall bra!
  I denne essaysamlinga tek Jon Hellesnes lange sveip inn i norsk politikk og europeisk idhistorie og presenterer friske og skarpe tankar omkring illusjonar. Illusjonar finst det fleire typar av: Som enkeltmenneske konstruerer vi illusjonar som vi treng for leve. I politikken og samfunnslivet speler dei store, kollektive illusjonane ei viktig rolle. Men kva skjer nr illusjonane blir avslrte? Frer dei med seg end strre illusjonar? Hellesnes tek lange sveip inn i norsk politikk og europeisk idhistorie og presenterer friske og skarpe analysar av vr eiga samtid. Denne boka inneheld blant anna historia om ein mislykka bergingsaksjon: I 1760-ra var Jean-Jacques Rousseau i stor fare. Prestevigde ndsmenn, juridiske autoritetspersonar og ikkje-autoriserte drapsmenn var ute etter han. Han blei berga unna det europeiske kontinentet og kom til England. Der var han trygg. Slik sg det i alle fall ut. Men Rousseau fekk mistanke til leiaren for bergingsaksjonen, David Hume. At Hume ville han vel, kunne vere ein ddeleg illusjon! Dermed var nye, farlege intrigar i gang. Rousseau og Hume var bde offer for og avslrarar av illusjonar. Fleire sprsml str sentralt i denne boka: Kva er ein illusjon? Finst det illusjonar av radikalt ulike slag? Korleis verkar kollektive illusjonar? Kva rolle kan illusjonar spele i politikken? Kva med avslringa av illusjonar? Kan den fre med seg ein end strre illusjon, ei end verre ulykke? Er nihilismen illusorisk? Kva er lettnihilisme? Kva er ideologisk utpressing? Sprsmla fr ei viss avklaring, og det kjem framlegg til svar. Boka tek g lange sveip inn i andre problemfelt enn dei som direkte vedgr emnet illusjon. Indirekte er det likevel ein samanheng.
  Detaljer
  Utgivelsesår 2004
  Forlag Samlaget
  Språk Nynorsk
  ISBN 9788252164237
  Kategorier Filosofi