Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Hovland, Ragnar

  Sorter etter

  1964

  131,- 149,-
  Hovudpersonen i romanen er like gammal som Bert Bobsey, den eldste Bobsey-tvillingen. Rundt han og familien skjer det dramatiske og kvardagslege ting, mystiske sekter gjer seg gjeldande, verda blir som ny, og draumar blandar seg med røyndommen. Brått skjer eit uforklarleg dødsfall, og mangt tyder på at året 1964 aldri skal ta slutt.

  Åleine i Alpane

  149,-
  Førsteutgåva av Åleine i Alpane inneheldt 20 ulike bøker i eitt, roman, skodespel, film, aforismar, dikt, falske minnebøker og ekte dagbøker, artiklar, essay, vitsar m.m. Dei var alle gjennomsyra av forfattarens uforliknelege fantasi og merkte av hans særeigne skriveklør. Her er boka i ny utgåve, der det beste av det beste er vald ut av forfattaren sjølv.

  Bjørnen Alfred og hunden Samuel forlèt pappkartongen

  175,- 199,-
  Teddybjørnen Alfred og tøyhunden Samuel ligg i ein pappkartong på loftet i eit tomt hus, saman med andre leiker. Ein dag vaknar dei, og skjønar at dei dei må ut av huset og ut på Storevegen og finne att Ole-Martin, som eigde dei, og Gerhardsen.

  Bø og Bæ i vinden

  131,- 149,-
  Bø og Bæ skal køyre spark til butikken. Dit går det som eit lyn, men på heimvegen blir det snøstorm.

  Damms leseunivers

  589,-
  Kassetten inneheld 12 hefter på 16 sider. Heftene er: Rare rekordar, Leikar i vikingtida, Gløgge øgler, Ekle edderkoppar, Herlege haiar, Digre dinosaurar, Eg vil ete eit barn, Kjersti Kiosk, Geir Supersaus reddar dagen, Den ville mora og Anna med tanna, Onklane kjem og Otto Monster vil ha alt for seg sjølv. Alle har nivå 5.

  Damms leseunivers

  589,-
  Kassetten inneholder 12 hefter på 16 sider. Heftene er: Rare rekorder, Leker i vikingtiden, Gløgge øgler, Ekle edderkopper, Herlige haier, Digre dinosaurer, Jeg vil spise et barn, Kjersti Kiosk, Geir Supersaus redder dagen, Den ville mora og Anna med tanna, Onklene kommer og Otto Monster vil ha alt for seg selv. Alle har nivå 5 i Leseuniverset, og har maksimalt 10 linjer per oppslag, sammensatte, ikke-lydrett staving, og krever ordforråd på 320-370 ord.

  Den beste låta

  332,- 379,-
  I denne boken forteller forfatterne om den beste låta de vet om.

  Dus

  262,- 299,-

  Ei vinterreise

  149,-
  Romanen inneheld to forteljingar på same tid - ei fiksjonshistorie og ei "dokumentarisk" sjukdomshistorie. Lindemann har dratt ut for å finne Johanna, den jenta han var glad i, og som han no innser han burde ha valt den gongen det enno var mogleg. På vegen møter han Tomas i Dalen og den unge jenta Liv, som blir med på turen. Dei har alle tre noko dei vil legge bak seg, men reisa blir annleis enn dei hadde tenkt. Landskapet blir meir og meir draumeaktig, og dei har kjensla av at nokon følgjer etter dei. Den andre forteljinga i romanen er ei dagbok. Han som skriv har fått vite at han er sjuk, og med det kjem det livet han har heilt tydeleg fram.

  Ein motorsykkel i natta

  149,-
  Hovudpersonen i boka er foreldrelaus og bur saman med ein forfylla onkel i eit falleferdig hus. Jentene trur han lever eit eventyrleg liv, dei veit ikkje betre. Han hadde ein gong ein bror. No høyrer han berre av og til ein motorsykkel langt borte. Men ein dag kjem lyden av motorsykkelen nærmare. Alt må bli annleis. Ute på vegane gjeld heilt andre lover og alt er mykje farlegare.

  Elefantmusikken

  149,-
  Diktsamlinga inneheld humoristiske dikt som alle har referansar til andre litterære tekstar. Den inneheld m.a. Kveldssong for deg og meg, Vårdikt, Gøymespel og Luring.

  Elefantmusikken

  145,-
  Diktsamlinga inneheld humoristiske dikt som alle har referansar til andre litterære tekstar. Den inneheld m.a. Kveldssong for deg og meg, Vårdikt, Gøymespel og Luring.

  Eline og Julie tar ferja

  250,-
  Med hjelp frå barndomsvenninna Julie og privatdetektiven Herman, prøver Eline å finne ut kvifor kjærasten hennar, politimannen Ivar Martinsen, vart skoten.

  Fotball

  87,- 99,-
  Boka handlar om fotball, og du kan m.a. lese om fotballaget og -banen, ustyr, kva dei forskjellige spelarane skal gjere på banen og kva dommaren gjer.

  Frå Ragnar til alle

  175,- 199,-

  Fredlaus

  149,-
  Anders skjønar at foreldra hans har tenkt å skilje seg. Da går han ut i skogen og slår seg til i huset til Dobbel-Aksel, som hengde seg i ei bjørk for mange år sidan.

  Hadde eg berre ei elv så lang skulle føtene fly

  288,- 329,-
  Forfattarane har reist rundt i Canada og boka inneheld forteljingar, refleksjonar, dikt og songar frå denne reisa.

  Katten til Ivar Aasen møter hunden frå Baskerville

  131,- 149,-
  Ei samling dikt for barn med overraskande påfunn, språkleik og nonsensspråk.

  Kunsten å komme heim og andre essay

  315,- 359,-
  Boka inneheld essay som handlar om bøker og reiser. Dei gier innblikk i klassikarar av Charles Dickens, Tove Jansson, P.G. Wodehouse m.fl., samt tekstar av norske forfattarar som Arild Nyquist, Rolf Sagen, Olav Duun og Cecilie Løveid.

  Lise og Lotte eller omvendt

  175,- 199,-
  Da Lise fra Wien og Lotte fra München møtes på feriekolonien, tror de ikke sine egne øyne - de er så like som to dråper vann. De bestemmer seg for å finne ut mer om dette, og da ferien er over, reiser Lise til München som Lotte, og Lotte til Wien som Lise.

  Om noko skulle skje

  262,- 299,-

  Paradis ; Eline og Julie tar ferja : roman

  131,- 149,-
  Paradis: Etter fleire år i fengsel dukkar Roger opp hos den platinablonde Gloria. Han har ein dom for mord bak seg. Gloria meiner at det berre er skulejenter som vert imponert av slikt. Likevel lar ho han låne faren sin bil, og dagen etter er dei på full fart gjennom ferjekøar og langs fjordsider. Eline og Julie tar ferja: Med hjelp frå barndomsvenninna Julie og privatdetektiven Herman, prøver Eline å finne ut kvifor kjærasten hennar, politimannen Ivar Martinsen, vart skoten.

  Sjølvmord i Skilpaddekafeen

  149,-
  Ei samling med korte prosatekstar som forfattaren har kalla "ein falsk sjølvbiografi", der barndoms- og ungdomsminne blandar seg med vakne draumar og med skildringar av moderne skilpadders liv. Ein får også glimt frå livet i himmelen og følgjer Kaptein Margalo på hans 8. reise.

  Hovland, Ragnar