Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Hovland, Ragnar

  Sorter etter

  1964

  131,- 149,-
  Hovudpersonen i romanen er like gammal som Bert Bobsey, den eldste Bobsey-tvillingen. Rundt han og familien skjer det dramatiske og kvardagslege ting, mystiske sekter gjer seg gjeldande, verda blir som ny, og draumar blandar seg med røyndommen. Brått skjer eit uforklarleg dødsfall, og mangt tyder på at året 1964 aldri skal ta slutt.

  Åleine i Alpane

  169,-
  Førsteutgåva av Åleine i Alpane inneheldt 20 ulike bøker i eitt, roman, skodespel, film, aforismar, dikt, falske minnebøker og ekte dagbøker, artiklar, essay, vitsar m.m. Dei var alle gjennomsyra av forfattarens uforliknelege fantasi og merkte av hans særeigne skriveklør. Her er boka i ny utgåve, der det beste av det beste er vald ut av forfattaren sjølv.

  Bjørnen Alfred og hunden Samuel forlèt pappkartongen

  175,- 199,-
  Teddybjørnen Alfred og tøyhunden Samuel ligg i ein pappkartong på loftet i eit tomt hus, saman med andre leiker. Ein dag vaknar dei, og skjønar at dei dei må ut av huset og ut på Storevegen og finne att Ole-Martin, som eigde dei, og Gerhardsen.

  Bussen til Peking

  300,-

  Damms leseunivers

  589,-
  Kassetten inneheld 12 hefter på 16 sider. Heftene er: Rare rekordar, Leikar i vikingtida, Gløgge øgler, Ekle edderkoppar, Herlege haiar, Digre dinosaurar, Eg vil ete eit barn, Kjersti Kiosk, Geir Supersaus reddar dagen, Den ville mora og Anna med tanna, Onklane kjem og Otto Monster vil ha alt for seg sjølv. Alle har nivå 5.

  Damms leseunivers

  609,-
  Kassetten inneholder 12 hefter på 16 sider. Heftene er: Rare rekorder, Leker i vikingtiden, Gløgge øgler, Ekle edderkopper, Herlige haier, Digre dinosaurer, Jeg vil spise et barn, Kjersti Kiosk, Geir Supersaus redder dagen, Den ville mora og Anna med tanna, Onklene kommer og Otto Monster vil ha alt for seg selv. Alle har nivå 5 i Leseuniverset, og har maksimalt 10 linjer per oppslag, sammensatte, ikke-lydrett staving, og krever ordforråd på 320-370 ord.

  Den beste låta

  332,- 379,-
  I denne boken forteller forfatterne om den beste låta de vet om.

  Dr Munks popleksikon

  329,-
  Boka er eit subjektivt popleksikon og ein musikalsk sjølvbiografi. Med utgangspunkt i si eiga platesamling har forfattaren kommentert artistar, band og utgjevingar, og skreve pophistoria slik han har opplevd ho.

  Dr. Munks testamente

  129,-
  Her møter vi att hovudpersonane frå "Sveve over vatna" frå 1982. Det er Munk, Waglen og Forteljaren som møtest etter 15 år. Waglen er blitt videohandlar i Sogn med kannibalfilmar som spesialitet, Forteljaren er lektor og Munk "driv med sau" og har eigen nærradio.

  Dr. Munks testamente

  350,-
  Her møter vi att hovudpersonane frå "Sveve over vatna" frå 1982. Det er Munk, Waglen og Forteljaren som møtest etter 15 år. Waglen er blitt videohandlar i Sogn med kannibalfilmar som spesialitet, Forteljaren er lektor og Munk "driv med sau" og har eigen nærradio.

  Dus

  262,- 299,-

  Ei vinterreise

  200,-
  Romanen inneheld to forteljingar på same tid - ei fiksjonshistorie og ei "dokumentarisk" sjukdomshistorie. Lindemann har dratt ut for å finne Johanna, den jenta han var glad i, og som han no innser han burde ha valt den gongen det enno var mogleg. På vegen møter han Tomas i Dalen og den unge jenta Liv, som blir med på turen. Dei har alle tre noko dei vil legge bak seg, men reisa blir annleis enn dei hadde tenkt. Landskapet blir meir og meir draumeaktig, og dei har kjensla av at nokon følgjer etter dei. Den andre forteljinga i romanen er ei dagbok. Han som skriv har fått vite at han er sjuk, og med det kjem det livet han har heilt tydeleg fram.

  Ein motorsykkel i natta

  149,-
  Hovudpersonen i boka er foreldrelaus og bur saman med ein forfylla onkel i eit falleferdig hus. Jentene trur han lever eit eventyrleg liv, dei veit ikkje betre. Han hadde ein gong ein bror. No høyrer han berre av og til ein motorsykkel langt borte. Men ein dag kjem lyden av motorsykkelen nærmare. Alt må bli annleis. Ute på vegane gjeld heilt andre lover og alt er mykje farlegare.

  Elefantmusikken

  149,-
  Diktsamlinga inneheld humoristiske dikt som alle har referansar til andre litterære tekstar. Den inneheld m.a. Kveldssong for deg og meg, Vårdikt, Gøymespel og Luring.

  Elefantmusikken

  145,-
  Diktsamlinga inneheld humoristiske dikt som alle har referansar til andre litterære tekstar. Den inneheld m.a. Kveldssong for deg og meg, Vårdikt, Gøymespel og Luring.

  Eline og Julie tar ferja

  250,-
  Med hjelp frå barndomsvenninna Julie og privatdetektiven Herman, prøver Eline å finne ut kvifor kjærasten hennar, politimannen Ivar Martinsen, vart skoten.

  Emil og kaffikokaren

  189,-
  Emil budde i eit vanleg hus, og han hadde ein far og ei mor som såg heilt vanlege ut. Av og til såg Emil folk han ikkje kjende på vegen. Seinare fekk han alltid vite at det hadde vore heilt vanlege folk. Dette var sjølvsagt før Kaffikokaren dukka opp.

  Emil og kaffikokaren

  156,-

  Frå Ragnar til alle

  175,- 199,-

  Fredlaus

  169,-
  Anders skjønar at foreldra hans har tenkt å skilje seg. Da går han ut i skogen og slår seg til i huset til Dobbel-Aksel, som hengde seg i ei bjørk for mange år sidan.

  Hadde eg berre ei elv så lang skulle føtene fly

  288,- 329,-
  Forfattarane har reist rundt i Canada og boka inneheld forteljingar, refleksjonar, dikt og songar frå denne reisa.

  Halve sanninga

  207,-
  I eit trekantdrama trur ofte dei to at den tredje ikkje veit. Men stundom veit den tredje mest, og til sjuande og sist er det uklårt kven som er utanfor og kven som er innanfor. Her er historia fortald i tre versjonar.

  Jakta på Salamanderen

  250,-
  Ein morgon fann Anders et brev frå Salamanderen der det stod at han hadde reist sin veg, og at Anders ville forstå om han tenkte seg om. Anders tenkte seg om og forstod, men kunne ikkje godta å miste vennen sin. Dermed drog han ut for å leite etter Salamanderen.

  Katten til Ivar Aasen møter hunden frå Baskerville

  131,- 149,-
  Ei samling dikt for barn med overraskande påfunn, språkleik og nonsensspråk.

  Hovland, Ragnar