Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Holgernes, Bjørn

  Sorter etter

  Angst i eksistensfilosofisk belysning

  459,-
  Boka handler i stor grad om den danske filosofen Søren Kierkegaard. Forfatteren har valgt den amerikanske psykiater Irvin D. Yaloms bok Existential Psychotherapy fra 1980 som veiviser og fortolkningssted. Boka dreier seg også om det befriende livsmot som følger i kjølvannet av oppgjøret med vår virkelighetsflukt og benektelse av våre eksistensielle vilkår. I dette drama spiller angsten en hovedrolle. Angst er en av de viktigste årsakene til selvbedrag og tilflukt i det allmenne. Har litteraturliste.

  Filosofia

  589,-
  Denne boken er skrevet med tanke på å gi en lett tilgjengelig fremstilling av filosofihistorien. Boken presenterer sentrale tenkere og retninger i europeisk filosofihistorie. Forfatterne har forsøkt å sette filosofiske problemstillinger inn i en historisk sammenheng slik at leserne kan oppleve at filosofiske problemer faktisk er knyttet til tid og sted, og at de inngår i en diskusjon over tid og over landegrenser. Boken viser på denne måten at filosofi er en del av vår kulturarv, en del av vår vitenskapelige tradisjon, en del av vår tid og en del av vårt liv. Den passe godt som lærebok i filosofihistorie for førstesemesterstudenter ved universiteter og høyskoler. Boken er skrevet med tanke på å dekke pensum i filosofihistorie for mange varianter av examen philosophicum. Med register.

  Vitenskap og språk

  489,-
  Boken gir en innføring i utvalgte vitenskapsfilosofiske problemstillinger slik de fremstår fra 1700-tallet til i dag. Boken har også med noen sentrale emner i logikk som omhandler tolkningslære, presisering, definisjonslære, analytiske og syntetiske utsagn og argumentasjonslære. Beregnet på førstesemesterstudenter ved universiteter og høyskoler. Har register.

  Holgernes, Bjørn