(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Hellesnes, Jon

  Sorter etter

  Ballongferda og andre skriftstykke

  218,- 249,-

  Det femte monarki og andre essay

  315,- 359,-
  Ei samling essay som tar opp tema som forfall i media, prosjektmakeri, finansakrobatikk, ideologisk villskap og gudeleg satanisme. Forfattaren stiller spørsmål ved vedtekne sanningar og forsvarar det mangetydige.

  Frå Athen til Pompeii

  350,-
  Denne boka er ei reise i den moderne filosofien. Vi får vere med på ein rundtur med professor Hellesnes, der han forflytter seg frå Hurtigruta til Sokrates' Athen og vidare til Italia, der han møter Nietzsche og Adorno før han endar opp i Eidsfjordsbotn. Boka er ein vegvisar til hovudspørsmål i filosofihistoria.

  Illusjon?

  229,-
  Forfattaren tek lange sveip inn i norsk politikk og europeisk idéhistorie og presenterer analysar av vår eiga samtid. Han ser på kva ein illusjon er, om det finst illusjonar av radikalt ulike slag, korleis kollektive illusjonar verkar og kva som skjer når illusjonar blir avslørte. Har litteraturliste.

  Maska bak andletet

  297,- 339,-
  Boka er ei samling essay, og forfattaren viser korleis filosofisk innsikt kan brukast til å forklare og fortolke den verda vi lever i. Dei ulika essaya kretsar mellom anna om vanskane med å føregripe framtida, storbyens sjel, sentimentalisering av media og sjølvpresentasjon. Har litteraturliste og personregister.

  Meining?

  218,- 249,-

  Om livstolking

  289,-
  Boka handlar om livstolking, og fenomen som har med livstolking og gjere. Eit sentralt spørsmål er: Er det visse grunndrag ved tilværet vi bør ta inn over oss, same korleis vi elles tolkar den samanhengen vi eksisterer i? Har litteraturliste.

  Hellesnes, Jon