Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Knut Hamsun

  Knut Hamsun 

  Født: 1859. Død: 1952.

  Knut Hamsun var en norsk forfatter. Han regnes som en av det 20. århundres mest innflytelsesrike littelære stilister og en av Norges fremste roamnforfattere. Hamsun var en nyskapende og banebrytende moderne forfatter. I 1920 mottok han Nobelprisen i litteratur. 

  Bøker av Knut Hamsun:

  Sorter etter

  Dreamers

  149,-
  Handlingen foregår i Nordland, hos handelsmann Mack på Rosengård, en bror av matadoren på Sirilund. Det er historien om telegrafisten Rolandsen, fra hans ungdoms Nordland, som aldri ble sint og som Hamsun tildiktet prinsessen og halve kongeriket.

  En vandrer spiller med sordin

  199,-
  Boken er en slags fortsettelse av "Under høststjernen". Jeg-personen er et moderne, reflektert nervemenneske som flykter fra byen og søker et tapt paradis på landet. I forrige bok forelsker han seg i kaptein Falkenbergs frue Lovise på Øvrebø. Når han nå kommer tilbake til Øvrebø etter seks år, har han nådd "afblomstringsalderen". Han er blitt en passiv og medfølende tilskuer til andres liv. Den trykte boken ble første gang utgitt i 1909.

  Julenoveller

  175,- 199,-

  Kjærlighetens slaver og andre noveller

  149,-
  En samling noveller om kjærlighet og erotikk. Novellene som er med er: Julegilde, Kjærlighetens slaver, Erobreren, Livets røst, Alexander og Leonarda og Kvindeseir. Novellene er hentet fra Siesta (1897), Kratskog (1903) og Stridende liv (1905).

  Knut Hamsun, Peder Balke

  140,- 159,-
  Boken inneholder dikt hentet fra Det vilde kor (1904) og En fløjte lød i mit blod (2003). Diktene er illustrert med malerier av Peder Balke.

  Knut Hamsuns brev. Bd. 1

  350,- 399,-
  Boka er det første av i alt seks bind, og inneholder brev Knut Hamsun skrev i ungdomsårene 1879 til 1895, før han hadde oppnådd en forfatteridentitet og før hans litterære gjennombrudd. Med person- og tittelregister, og liste over adressater. Illustrert.

  Knut Hamsuns brev. Bd. 2

  350,- 399,-
  Dette bindet inneholder blant annet brev til den finske forfatteren Wentzel Hagelstam, som Hamsun ble kjent med under et opphold i Helsingfors i 1899. De forteller om et godt kameratskap, om Hamsuns vanskelige liv før og etter århundreskiftet, om ekteskap og skilsmisse, forfølgelse og nederlag. Men de forteller også om gode stunder, reiser og nye retninger i Hamsuns forfatterskap. Med en rekke registre.

  Knut Hamsuns brev. Bd. 3

  350,- 399,-
  Dette bindet inneholder 130 av Knut Hamsuns brev til sin kone Marie, samt brev til en rekke andre personer. Har person- og tittelregister og adressatliste. Illustrert.

  Knut Hamsuns brev. Bd. 4

  306,- 349,-
  Dette bindet inneholder brev Knut Hamsun skrev til sin kone Marie, og en rekke andre personer. Har person- og tittelregister og adressatliste.

  Knut Hamsuns brev. Bd. 5

  306,- 349,-
  Denne samlingen innholder 596 brev, hvorav mer enn en fjerdedel er stilet til Harald Grieg, Gyldendals direktør og Hamsuns forlegger. Har person- og tittelregister og adressatliste.

  Markens grøde

  349,-
  Boken er historien om nybrottsmannen Isak Sellanraa. Han bryter ny mark et sted i Nord-Norge, og møter stadig nye utfordringer.

  Mysterier

  199,-
  Johan Nilsen Nagel et uforutsigbart menneske. Men med sine bråe og uventede kast avdekker han samtidig de falske plaggene som konvensjonene kler mennesket med. Nagel dukker opp i en norsk kystby og forarger byens borgere med underlige påfunn.

  På gjengrodde stier

  169,-
  Boka er en selvbiografisk skildring som spenner fra krigsavslutningen i 1945 frem til sommeren 1948. Her forteller dikteren fra tiden frem til og under rettssaken mot ham, om internering på sykehus, fra gamlehjem og fra Psykiatrisk Institutt. Boka er en dikters enetale, et menneskelig dokument.

  Pan

  169,-
  Handlingen foregår i Nordland, på handelsstedet Sirilund. Hit kommer løytnant Glahn i 1855, og slår seg ned i en hytte som jeger og naturdyrker. Hamsun skildrer sterke følelser av samhørighet mellom menneske og natur. Men Thomas Glahn er en svermer med sterke drømmer og fantasier. Etter møtet med Macks datter Edvarda, makter han ikke å falle til ro igjen.

  Rosa

  199,-
  Denne skildringen fra Nordland, forteller om Benoni og Rosa, to mennesker med forskjellig sosial stand og dannelse, som forlover seg. Her finner en flere personer fra Hamsuns tidligere romaner: Mack, Munken Vendt, Edvarda og Glahn. Boka er en fortsettelse av "Benoni."

  Samlede verker

  1791,-
  Esken inneholder bindenene: 1.Sult, 2. Mysterier, 3. Redaktør Lynge og Ny jord, 4. Pan og Victoria, 5. Svermere og Under høststjernen, 6. Benoni og Rosa, 17. Siesta, Krattskog og Stridende liv, 18. Den gåtefulle, Bjørger og Livsfragmenter, 24. Fra det moderne Amerikas åndsliv og Lars Oftedal. Alle tekstene har gjennomgått en varsom språklig revisjon i retning av moderne riksmål.

  Samlede verker

  1791,-
  Esken inneholder bindenene: 7. En vandrer spiller med sordin og Den siste glede, 8. Barn av tiden, 9. Segelfoss by, 10. Markens grøde, 11. Konene ved vannposten, 12. Siste kapittel, 19. Ved rikets port, Livets spill og Aftenrøde, 20. Munken Vendt, 25. På turné og Foredrag. Alle tekstene har gjennomgått en varsom språklig revisjon i retning av moderne riksmål.

  Samlede verker

  1791,-
  Esken inneholder bindenene: 13. Landstrykere, 14. August, 15. Men livet lever, 16. Ringen sluttet, 21. Dronning Tamara og Livet ivold, 22. Det vilde kor og En fløjte lød i mit blod, 23. I eventyrland og På gjengrodde stier, 26. Taler på torvet 1, 27 og Taler på torvet II. Alle tekstene har gjennomgått en varsom språklig revisjon i retning av moderne riksmål.

  Segelfoss by

  169,-
  Boka er en fortsettelse av "Børn av tiden". Romanens tema er rotløsheten i det moderne miljø, skapt gjennom Holmengraas foretaksomhet, som omgjorde området rundt Segelfoss gods til by. Med ett er både fellesskap og sammenheng forsvunnet. Første gang utgitt i 1915.

  Svermere

  199,-
  Handlingen foregår i Nordland, hos handelsmann Mack på Rosengård, en bror av matadoren på Sirilund. Det er historien om telegrafisten Rolandsen, fra hans ungdoms Nordland, som aldri ble sint og som Hamsun tildiktet prinsessen og halve kongeriket.

  Under høststjernen

  199,-
  Etter et avgjørende møte med en tidligere arbeidskamerat, prøver Knut Pedersen å finne tilbake til ungdommen. Hamsun skildrer hans opphold på forskjellige gårder, hans arbeide og forelskelser.

  Victoria

  169,-
  Johannes, møllerens sønn, og Victoria, slottsherrens datter, elsker hverandre, men ytre vanskeligheter stiller seg i veien. Den sosiale avstanden mellom dem er for stor, og Victoria blir tvunget til å forlove seg med den rike Otto.

  Victoria

  169,-
  Johannes, møllerens sønn, og Victoria, slottsherrens datter, elsker hverandre, men ytre vanskeligheter stiller seg i veien. Den sosiale avstanden mellom dem er for stor, og Victoria blir tvunget til å forlove seg med den rike Otto.

  Knut Hamsun