Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Haga, Arnfinn

  Sorter etter

  Angiveren

  332,- 379,-
  Boken handler om motstandsbevegelsen i Bergen under okkupasjonen. Den forteller om hvordan den tyske militære etterretningstjenesten Abwehr infiltrerte de norske gruppene og hvilken betydning dette fikk for motstandsfolkenes familier. Vi får blant annet høre om den kyniske islendingen Olafur Pjetursson, omtalt som en av tyskernes beste agenter. Med litteraturliste.

  Jaget av Gestapo

  332,- 379,-

  Lang flukt

  179,-

  Lang flukt

  332,- 379,-
  Boka forteller historien om motstandsmennene Erling Marthinsson og Carl Wilhelm Müller, og deres flukt fra den tyske fangeleiren Ulven. Med en dødsdom hengende over seg flykter de over fjellene i Norge og kommer seg til slutt over Nordsjøen til England.

  Nødrop fra Staveneset

  332,- 379,-

  Rapport fra utpostene

  332,- 379,-
  I denne boken beretter forfatteren om åtte faktiske hendelser under andre verdenskrig. Dette er historier om hvordan tilfeldigheter, mot og ukjente enkeltpersoners innsats spilte en viktig rolle i krigen. Har kart og litteraturliste.

  Rongevær

  332,- 379,-
  Den første krigssommeren 1940 oppretter frakteskipperen Hilmar Langøy og noen av hans kamerater i Rongevær rute til Shetland. Både byfolk og bønder flykter denne veien, og mot slutten av krigen holder kutterbasen på Shetland forbindelse med Rongevær. Dette er en beretning om dristige pionerturer i åpen sjø, og om en radiosender i Secret Services tjeneste som en periode opererte fra Rongevær, med god hjelp av fiskeren Rasmus Krossøy. Flere dramatiske episoder oppstår, ikke minst da tyskerne begynner å sirkle inn senderen. Til slutt må også Rasmus og hans familie la seg frakte over Nordsjøen. Har litteraturliste.

  Skyggen

  332,- 379,-
  Denne boken tar for seg Louis Pettersens innsats under annen verdenskrig. Han spilte en sentral rolle i den militære delen av motstandskampen i bergensdistriktet. Som hemmelig agent reiste han mellom England og Vestlandet mesteparten av okkupasjonstiden. Forsiktig og rådsnar på samme tid stod han sentralt i spillet bak kulissene og hadde mange slags tråder i sin hånd, samtidig som han hadde fast forbindelse med London, ikke minst over radiosenderen Redwing. Med litteraturliste.

  Vår mann på kysten

  332,- 379,-

  Haga, Arnfinn