Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Freud, Sigmund

  Sorter etter

  Bruddstykke av en hysterianalyse

  259,-
  Vi møter "Dora" (Ida Bauer), "den hysteriske kvinnen", hovedperson i en av verdens mest kjente pasienthistorier. På 1800-tallet var hysteri den mest utbredte kvinnesykdommen i Europa, og Dora var et typisk eksempel på en kvinne som led av denne sykdommen. Psykologen bruker Dora som utgangspunkt og behandler her hysteri ut i fra et psykonalytisk perspektiv. I etterordet får vi en kort gjennomgang av hysteriets historie, bakgrunnen for og ettertidens faglige debatt om Dora, i tillegg får vi høre om hysteri som et tverrfaglig fenomen i dag. Har litteraturliste.

  Civilization and Its discontents

  169,-

  Drømmetydning

  350,- 399,-

  Forelesninger til innføring i psykoanalyse

  369,-
  I denne boken sammenfatter psykoanalysens grunnlegger sine forskningsresultater på sjelelivets område. Boken, som første gang ble utgitt på tysk i 1917, inneholder 28 forelesninger, der Sigmund Freud henvender seg til et bredere publikum enn fagfolkenes krets.

  Hinsides lystprinsippet

  299,-
  I denne boka lanserer forfatteren sitt omdiskuterte begrep dødsdrift, som mange psykoanalytikere har funnet vanskelig å svelge. Boken befinner seg på grensen mellom human- og naturvitenskap og bygger bro mellom disse.

  Mellom psykoanalyse og litteratur

  350,- 399,-
  Boka viser at Freud har øvet stor innflytelse ikke bare på psykologien, men også på vår forståelse av kunst og kultur. Gjennom dette utvalget av artikler presenteres Freud først som forfatter. Den andre delen presenterer tekster som har inspirert litteraturteoretikere til å tenke nye tanker om blant annet romanform, plotstruktur og om den dikteriske skapelsesprosessen. I den siste delen presenteres en del kunstverk som Freud selv kommenterte.

  Narsissismen

  306,- 349,-

  Totem og tabu

  349,-

  Ubehaget i kulturen

  262,- 299,-
  Boka er en kulturfilosofisk traktat hvor dødsdriften, ikke seksualdriften, er det nye og oppsiktsvekkende i verket. Forfatteren drøfter muligheten for to likestilte grunndrifter og forsøker å avlede dem av hverandre, i tankeeksperimenter. I serien Cappelens upopulære skrifter.

  Vitsen og dens forhold til det ubevisste

  249,-
  Under arbeidet med "Drømmetydning" (1900) ble Freud slått av hvor mange vitser som dukket opp i forbindelse med drømmene han analyserte. I dette verket arbeider han videre med en hypotese om at "vitseteknikken" følger de samme psykiske strukturene som drømmearbeidet. Artikkelen "Humoren" (1927) trykkes som et appendiks til den norske oversettelsen av "Vitsen". Her utdypes forskjellen mellom vits og humor. Med bibliografi.

  Freud, Sigmund