Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Fosse, Jon

  Sorter etter

  Andvake

  262,- 299,-
  Forteljinga handlar om kjærleiken mellom det unge paret Alida og Asle som er i Bjørgvin for å finne arbeid. Alida er gravid og treng så sårt eit rom saman med kjæresten sin.

  Andvake

  169,-
  Forteljinga handlar om kjærleiken mellom det unge paret Alida og Asle som er i Bjørgvin for å finne arbeid. Alida er gravid og treng så sårt eit rom saman med kjæresten sin.

  Auge i vind

  201,- 229,-
  Dette er forfattarens første diktsamling sidan 1997.

  Besøk ; Vinter ; Ettermiddag : tre skodespel

  350,-
  Boka inneheld tre skodespel som alle hadde urpremiere i år 2000.

  Blod, steinen er

  263,- 300,-

  Bly og vatn

  113,- 129,-
  Historia om ein journalist som går av flybussen og ser ei herja jente falle over ende - skal han hjelpe henne eller ikkje? Snart er ho installert på hotellrommet hans. Det blir historia om korleis eit liv fort er forandra.

  Dei døde hundane ; Sa ka la : to skodespel

  236,- 269,-
  Begge skodespela hadde urpremiere i 2004. I Dei døde hundane sit mor og son i ei stue. Så blir hunden til sonen drepen, og ingenting er viktig meir. I Sa ka la venter to svigersøner på at svigermora skal komme til si eigen 60-årsfeiring. Samstundes sit dei to døtrene ved mora si sjukeseng.

  Desse auga

  262,- 299,-
  I dette skuespillet møter vi et par i to faser av livet. Først når de møtes ved havet og forelsker seg, og senere når de har blitt gamle. Stykket tar opp spørsmålet om hvem vi er, hvor vi kommer fra og hvor vi går hen.

  Det er Ales

  219,- 250,-
  Signe ser tilbake på seg sjølv som ung kvinne. Ho elska Asle, han som drog ut på sjøen og aldri vende tilbake. Sidan er ingenting endra, men likevel vart alt forandra.

  Det er Ales

  169,-

  Dikt 1986-1992

  200,-
  Boka inneheld dikta frå forfattaren sine diktsamlingar "Engel med vatn i augene", "Hundens bevegelsar" og "Hund og engel".

  Dikt i samling

  350,- 399,-
  Med denne boka blir heile Jon Fosses diktforfattarskap presentert, saman med tidlegare upubliserte dikt. Engel med vatn i augene, Hundens bevegelsar, Hund og engel, Nye dikt og Auge i vind. Med diktregister.

  Draum om hausten

  236,- 269,-
  Draum om hausten er en kjærlighetshistorie om moden kjærlighet og kjærlighetens forskjellige faser, skrevet i en drømmende form. Stykket foregår på en kirkegård, og er et ekstrakt av en stor familiesaga.

  Draum om hausten

  169,-

  Du å du

  175,- 199,-
  Ved ein fjord, i eit naust, bur ungkarshunden Olav åleine. Ein dag då han skal besøke kameraten, møter han ei byhundedame. Og etter den dagen blir alt forandra.

  Dus

  217,- 248,-
  Antologien inneholder fire skuespill for unge mennesker. Lilla av Jon Fosse, Baikonur kosmodrom av Christopher F-B Grøndahl, Dag av Liv Heløe og Orkhons død av Finn Iunker.

  Eg er vinden

  262,- 299,-
  To vener går kvar sin veg. Den eine har flytta eller gått bort, den andre sit igjen og minnes. Handlinga speler seg ut i ein tenkt båt, og handlingane er også tenkte, og skal ikkje utførast, men illuderast.

  Eldre kortare prosa

  200,-
  Boken inneholder: Han, Det var slik det byrja, Spaden, Eg kunne ikkje seie det til deg og Bryggja.

  Engel med vatn i augene

  219,- 250,-

  Essay

  350,- 399,-
  Boka inneheld dei to essaysamlingane Frå telling via showing and writing (1989) og Gnostiske essay (1999) samt essayet Skrivingas gnosis.

  Fem teaterstykke

  299,-

  Flaskesamlaren

  280,- 319,-
  Heiter hovudpersonen i denne romanen Fredrik eller Bjørn? Er han bygdegut og faren prest, eller er han oppvaksen i ein drabantby og faren no pensjonert anleggsarbeidar? Det identitetens problem det gjeld, i ei bok som grip djupt i erkjenninga av det postmoderne subjektets splitting og einsemd.

  Frihet som livsbetingelse 1

  174,- 198,-
  Boken inneholder åtte norske bidrag skrevet i anledning Det Åpne Teaters prosjekt "Ibsen international short text challenge 2006". Utgangspunktet for tekstene var sitatet "For mig er friheden den højeste og første livsbetingelse", hentet fra et brev Ibsen skrev til Brandes i 1851.

  Gnostiske essay

  199,-
  I biletlig, teoretiske, personlege, litterære og teatrale essay spenner forfattaren ut ulike felt der kunsten verkar. Her er essay om biletkunst av sentrale norske samtidskunstnarar, essay om litteratur- og romanteori, og om forholdet mellom kunst og teori. Dei personlege essaya snakkar mellom anna om nynorsken, gamle hus, negativ mystikk og om forfattaren som ikkje ville bli lærar. I litterære essay blir sentrale norske og internasjonale forfattarskapar tolka. I essay om teater formidlar forfattaren si tilnærming til drama og teater, og kretsar inn det magiske i det gode teateret. Felles for dei ulike perspektiva som denne essaysamlingen rommar er ei søking inn mot ei sanning om kunstens innarste vesen.

  Fosse, Jon