Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Eriksen, Trond Berg

  Sorter etter

  Hva er idéhistorie

  199,-
  Forfatteren diskuterer idéhistoriens viktigste problemstillinger, avdekker røttene til den idéhistoriske praksis og spør hva hensikten med idéhistorie er. Med forslag til videre lesning og register.

  Jødehat

  199,-
  Boka er en fremstilling av jødehatets historie, fra antikken og kristendommens begynnelse, gjennom middelalderen og opplysningstiden, rasebiologiens tidsalder og Holocaust og frem til dagens nye antisemittisme. Forfatterne søker etter årsakene, og belyser de mange utbruddene i deres historiske sammenheng. Har litteraturliste, steds- og navneregister.

  Machiavelli

  459,-
  I denne boken gis en historisk bakgrunn for å forstå hvorfor Machiavelli tenkte som han gjorde. Machiavelli avgrenset det politiske til et eget felt, styrt av egne lover. Selv om hans beskrivelser av politikken på begynnelsen av 1500-tallet ikke stemte helt, fikk han mer og mer rett etter hvert som politikk, militærvesen og statsapparat utviklet seg slik den faktisk gjorde opp mot vår egen tid. Forfatteren mener et portrett av Machiavelli vil være et bidrag til å forklare hvorfor vi moderne tenker slik vi gjør om makt og politikk. Etter hvert har Machiavelli blitt et synonym for kynisk beslutningsdyktighet og maktrealisme, og forfatteren påpeker at popularitet nødvendigvis følges av banaliseringer. Boken er skrevet for dem som ønsker å komme bak slike banaliseringer. Har bibliografi og register.

  Nordmenns nistepakke

  201,- 229,-
  Her viderefører Eriksen debatten om den litterære kanon, satt på dagsorden av amerikaneren Harold Bloom. Han tar et oppgjør med den romantiske kunstideologien, samtidig som han forsøker å avmystifisere den såkalte kulturarven. Han argumenterer for sakprosaen, og med utgangspunkt i en større europeisk kontekst, oppsøker og begrunner han fornyelseskriterier for studiet av den norske litteraturen. Med litteraturliste.

  Norges opera balletthistorie

  600,- 685,-
  Denne boken tar for seg Norges opera- og balletthistorie de siste 250 årene, med særlig vekt på de 50 siste. Den tar blant annet for seg dansens kulturhistorie, kunstutdannelsen, operabyggets arkitektur, og norsk operahistorie. Med litteraturliste og register.

  Reisen gjennom helvete

  519,-
  Forfatteren gir en tolkning av Inferno-delen i Dantes Den guddommelige komedien, samtidig som han setter det inn i en historisk sammenheng. Har stikkordregister.

  Roma

  393,- 449,-
  Denne boken tar for seg forskjellige aspekter ved byen Roma, blant annet historie, arkitektur, billedkunst, politikk, religiøse tradisjoner, litterære monumenter og sosiale kamper. Med litteraturliste og register.

  Søren Kierkegaard

  179,-

  Undringens labyrinter

  499,-
  Trond Berg Eriksen har i en årrekke markert seg som vår fremste formidler av europeisk åndshistorie. Her presenterer han en enhetlig fremstilling av filosofihistorien hvor hovedvekten er lagt på analyser av de viktigste filosofers tankeunivers, samtidig som de enkelte tenkeres innsats settes inn i sin idehistoriske og samfunnsmessige sammenheng.

  Eriksen, Trond Berg