Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Eriksen, Erik Oddvar

  Sorter etter

  Demokratiets sorte hull

  367,-
  I denne boka identifiseres spenningen mellom velferdsstaten og demokrati i ulike typer profesjonell praksis. Det påvises at frontlinjebyråkratene tar stilling til politiske spørsmål på utenomfaglige og ikke-rettslige premisser. Dette reiser dilemma og skismaer som det ikke finnes enkle løsninger på., fordi de angår problemet med å forene frihet og likhet. Med litteraturliste og stikkordregister.

  Hva er EU godt for?

  389,-

  Kommunikativ handling og deliberativt demokrati

  489,-
  Boken er en innføring i Habermas' teori om sosial og politisk handling. Av de mange ulike innfallsvinkler til Habermas' forfatterskap siktes det her primært mot å få frem den samfunnsvitenskapelige relevansen av teorien. Første del tar for seg de sosiologiske grunnkomponentene i teorien, andre del er viet retts- og demokratiteori. Har litteraturliste, stikkord- og personregister.

  Kommunikativ ledelse

  459,-
  I boken argumenteres det for at de særegne verdiene i offentlig virksomhet krever andre styrings- og ledelsesmodeller enn de som har privat sektor som forbilde. Ved hjelp av teorien om kommunikativ handling analyseres de spesielle hensyn offentlig sektor er underlagt, og hvilke utfordringer public management-modeller representerer for politisk styring, statsborgerskap og identitet. Her lanseres blant annet en verkstedsmodell for ledelse i en sykehuskontekst og en flersentrert modell av kommunen. Med litteraturliste.

  Eriksen, Erik Oddvar