Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Djebar, Assia

  Sorter etter

  Ingen steder i min fars hus

  306,- 349,-
  En selvbiografisk roman hvor forfatteren skildrer hendelser fra sin oppvekt i kolonien Algerie. Hun skildrer foreldrene og hjembyen med ens historie tilbake til antikkens dager.

  Kjærligheten, krigen

  149,-
  I denne romanen kommer kildene til orde. Først gjennom militærrapporter, erindringer og personlige brev skrevet av menn, der de forteller om franskmennenes erobring av Algerie fra 1830 og i tiårene etter. Disse vitnemålene "svares" i romanens siste del av kvinners muntlige vitnesbyrd om sine opplevelser under frigjøringskrigen 1954-1962. Kvinnene blir satt i sentrum for historien, som ofre, men også som aktører. Innvevd i fortellingen om Algeries eldre og nyere historie finner vi Assia Djebars egen historie, fra barn til ung kvinne. Denne sammenstillingen av egen, personlig historie og en subjektivt tolket nasjonalhistorie setter sitt preg på romanen.

  Stort er fengselet

  306,- 349,-
  Boken er dels selvbiografi og dels fiksjon og handler om en kvinne som vokste opp under Algerie-krigen på 60-tallet. Ekteskapet hennes går i stykker i et samfunn som er intolerant overfor kvinner, men som samtidig har et sterkt kvinnelig fellesskap.

  Djebar, Assia