Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Derrida, Jacques

  Sorter etter

  Adjø til Emmanuel Levinas

  279,-
  Forfatteren reflekterer her over hva uttrykket Adieu betyr for menneskene, både som en fundamental gestus mellom mennesker og som et uttrykk for menneskets stilling overfor Gud, a-dieu. Gjennom en nylesning av Levinas. Totalitet og Uendelighet stiller han på en ny og innsiktsfull måte spørsmålet om hva en etikk og en politikk basert på gjestfrihet og imøtekommenhet overfor den andre vil innebære. Boken inneholder talen Derrida holdt ved Levinas begravelse 27. desember 1995 og et essay laget til ettårsmarkeringen av hans død.

  Dekonstruksjon

  236,- 269,-
  Boken inneholder noen av Jacques Derridas tidlige tekster.

  Lovens makt

  218,- 249,-
  Forfatteren analyserer begrepene rett, rettferdighet, vold og autoritetens begrunnelse. Han skiller mellom rett og rettferdighet, og dekonstruerer Vestens rettferdighetsbegrep. Han analyserer også Walter Benjamins tekst Zur Kritik der Gewalt.

  Marx' spøkelser

  262,- 299,-
  I denne boka blir rettferdighetsproblematikken satt sammen med spørsmålet om hvorvidt marxismen fremdeles er en levende samfunnsteori etter kommunismens sammenbrudd. Med utgangspunkt i to berømte spøkelser - det ene hentet fra Shakespeares Hamlet, det andre fra Det kommunistiske manifest - gir den franske filosofen en tolkning av kommunismens gjengangere.

  Sannheten i maleriet

  262,- 299,-
  Boken er det avsluttende kapitlet i La vérté en peinture (Sannheten i maleriet) fra 1978. Forfatterens filosofiske "polylog" er en dekonstruktiv lesning av Heideggers Kunstverkets opprinnelse. Med utgangspunkt i et Cézanne-sitat drøftes spørsmålet om kunstverkets, og kunsthistorikerens, forhold til sannhet og virkelighet.

  Derrida, Jacques