Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Dahl, Hans Fredrik

  Sorter etter

  Den norske nasjonalsosialismen

  350,- 399,-
  Dette er historien om partiet som ble til en sekt og sekten som ble til et regime - på tyske bajonetter. Det er historien om en liten gruppe som startet som en ilter reaksjon mot Arbeiderpartiet, som så seg selv som den siste redningsplanken mot "trusselen fra øst" - og som var villige til å gå i en okkupasjonsmakts tjeneste for sine ideer. Boka er gjennomillustrert med et enestående foto- og billedmateriale.

  Hallo-hallo!

  437,- 499,-
  Verket presenterer kringkastingens historie i Norge. Bind 1 omfatter perioden 1920-1940 og tar for seg radioens barndom og framvekst fra privatbedrift til statsmonopol, programformer, politisk strid og oppbygginga av NRK.

  Hvor fritt et land?

  350,- 399,-
  Denne boken gir en fremstilling av ytringsfriheten i Norgen på 1900 tallet. Boken trekker opp linjer som kan fortelle om samfunnet i de siste hundre år er blitt mer åpent eller ikke. Den forsøker også å vise hvordan de mange kompliserte forhold og hensyn som har kommet til å prege det offentlige liv, har endret mulighetene til å få meninger, ideer og synspunkter frem i ordskiftet. Har litteraturliste og personregister.

  Kalt til stillhet

  262,- 299,-
  I denne boken forteller forfatteren Hans Fredrik Dahl om sin bror Jacob Dahl, som i 1955 konverterte til katolisismen. To år senere søkte han seg til karteusernes orden, en av verdens strengeste klosterordener. Siden har han i alle år levd i klostere i Frankrike og USA, og fulgt sin ordens bud om livslang, selvpålagt taushet. Hans Fredrik Dahl har bevart et nært forhold til sin bror i cellen, og i denne boken står de for første gang sammen. Fortellingen er om en manns oppbrudd fra en trygg, borgerlig tilværelse på Oslos vestkant, til et liv i ensomhet under klosternavnet Dom Filip. Den viser også hvordan to brødre forstår og finner hverandre, til tross for fundamentale skiller i levemåte og orientering. Boka er utgitt til Dom Filips 70-års dag 4. september 2005. Har litteraturliste.

  Krigen som aldri tar slutt

  332,- 379,-

  Mediehistorie

  379,-
  Boka viser hvordan mediene kan letes opp og etterspores i arkivene, i tillegg til å gi en innføring i hvilket utbytte mediehistoriene kan ha. Boka forteller også om hvordan intervjuer med fortidens medieaktører kan eller bør gjennomføres og gir en omtale av de viktigste internasjonale mediehistoriske arbeidene. Boka er skrevet for de som skal i gang med medieforskning eller som skal studere medienes fortid på et enkelt nivå, i form av semesteroppgave eller masteroppgave.

  Norsk mediehistorie

  559,-
  Boken følger utviklingen fra skriftspråkets begynnelse med runene, via boktrykkerkunsten og framveksten av den første lesende offentligheten på 1700-tallet og frem til vårt digitale massemediesamfunn med utallige medier som brukes parallelt. Boken følger medieutviklingen blant annet ved å se på det som skjer med eldre medier når nye medier introduseres. Den gir også innblikk i ulike epokers samlede formidlingsformer, og omhandler blant annet bøker, telefoni, film, foto, radio, fjernsyn og digitale medier. Har litteraturliste og stikkordregister.

  Norsk mediehistorie

  629,-

  Quisling

  229,-
  Boken er en forkortet og revidert utgave av Vidkun Quisling : en fører for fall (1991) og Vidkun Quisling : en fører for fall (1992). Forfatteren følger Quisling fra barndomsårene i Telemark og frem til retterstedet på Akershus. Nyere forskning har ledet forfatteren til å anta at Quisling kan ha lidd av Aspergers syndrom, og at denne lidelsen ga en egen mening til den lederrollen hans ideologi forutsatte. Med oversikt over arkiver, litteraturliste og personregister.

  To knurrende løver

  439,-
  Boka tar for seg norsk kulturpolitisk historie fra 1814 og fram til våre dager. Forfatterne forklarer mønsteret i utviklingen av den statlige kulturpolitikken, forstått som den offentlige støtte til kunstneriske uttrykk og til fremme av spesifikt kulturelle verdier og formål. Med litteraturliste og register.

  Dahl, Hans Fredrik