Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Claussen, Morten

  Sorter etter

  Aldri oppgitt

  288,- 329,-

  Badlands

  217,- 248,-
  Fanny er på vei fra Californias kyst til ørkenområdet vest for Sierra Nevada i slutten av 1980-årene. I en rastløs ensomhet befinner hun seg mellom halvbrødrene Sam og John. Underveis møter Fanny en rekke skikkelser fra Reagen-tidens baklandsamerika. Boken er en frittstående fortsettelse av Heartland.

  Det fortapte landet i vest

  262,- 299,-

  Det nye litterære uttrykk

  179,-
  Det blir faktisk stadig vanskeligere for meg, ja meningsløst, å skrive et offisielt engelsk. Språket står mer og mer for meg som et slør man må rive istykker for å nå fram til de bakenforliggende tingene. (Eller det bakenfor liggende INTET). Grammatikk og stil. For meg synes de å være blitt like avfeldige som en Biedermeierbadedrakt eller en gentlemans urokkelighet. En maske. Den tid kommer forhåpentligvis, den er gudskjelov allerede kommet i visse kretser, da språket vil bli brukt mest effektivt ved at språket blir misbrukt til gangs.

  Don Quijote I

  218,- 249,-
  Romanen om den bedrøvelige ridderen don Quijote av Miguel de Cervantes Saavedra kom opprinnelig ut i to bind, henholdsvis i 1605 og 1615. Forfatteren av denne boken har foretatt en nærlesning av bind én, med utgangspunkt i begrepet "forestilling som bevissthetsakt og iscenesettelse", for å forsøke å utvinne en refleksjon omkring kunstromanen og dens litterære uttrykk i vår tid.

  Etter Markus

  288,- 329,-

  Finn en mening den som kan

  154,- 175,-
  Essays om humanoria, Laurence Sterne, Oscar Wilde, Franz Kafka og Samuel Beckett. Både litteraturteorier og de enkelte forfatterskap leses her som historiske uttrykk for famlingen mellom det såkalte fiktive og det såkalte virkelige i tilværelsen. Med litteraturliste.

  Franz Kafka

  154,- 175,-
  Essayene binder Kafkas verker til hans jødiske bakgrunn, ekteskapsplaner og forfattere som Kleist og Flaubert. Men først og fremst dreier det seg om den skrivende Kafka, han som skriver nølingens og fryktens tragikomedier i vårt århundre.

  Heartland

  174,- 198,-
  Romanen er en allegori om USA. Hovedpersonen Sam er på vei hjem etter flere år i utlendighet. Han er på vei mot familiefarmen og nabojenta, Fanny. Spørsmålet er om målet fins i virkeligheten, eller om det bare fins i Sams hode.

  Heartland ; Badlands ; Maineland

  87,- 99,-
  Heartland: Sam Hall er på vei hjem til North Dakota et par år etter Vietnamkrigen. Han er på vei til familiefarmen og nabojenta, Fanny Burden. Badlands: Fanny er på vei mot Sierra Nevada-fjellene i slutten av 1980-årene. Hun har forlatt sin fem-årige sønn og befinner seg i et brutalt baklandsamerika der hun trekkes mellom halvbrødrene Sam og John. Maineland: John, Sam og Simon, Fannys sønn, reiser til Maine. De har hørt rykter om lettjente penger, men kommer til en skogbrukskommune lagt i grus av langvarig storstreik, og møter en befolkning herjet av voldsomme konflikter.

  Johannes

  175,- 200,-
  Hvem er Hanne? Har hun noensinne eksistert, eller finnes hun bare i dikterens fantasi? Eller er hun kanskje et produkt av hans fars fantasi? I Kierkegaards ånd viker Johannes tilbake for kjærligheten, men "en ting er å dikte seg ut av en pike, noe annet å dikte seg ut av livet". Dette er en frittstående fortsettelse av romanen Laura.

  Laura

  175,- 200,-
  Benjamin Gustav Simonsen er ment å ta over familiens rederi og repetere tidligere generasjoners liv. Etter farens død isolerer han seg og forsøker å skrive en reisehåndbok om London. Samtidig gjenopplever han forholdet til Laura i tankene. Hun fremstår etter hvert som en kopi av Benjamins dominerende engelske mor. Fanget i en indre prosess der alt synes å gå i oppløsning, mister han stadig mer av sin egen historie, sine egne ord og følelser.

  Livet i Venedig

  219,- 250,-
  Utgangspunktet for essaysamlingen er å gjense en by, erindre en kjærlighetshistorie, og å møte litteraturen i det den blir til. Fortelleren tilstår sin følelsesmessige og litterære fortid ved en gjennomgang av Søren Kierkegaards roman Gjentakelsen og dens tilblivelseshistorie. Videre drøftes Franz Kafkas forlovelseshistorier og andre forfattere og filosofers møte med Venezia, og ikke minst foretar forfatteren en reise inn i Thomas Manns kortroman Døden I Venedig.

  Maineland

  217,- 248,-
  John Burden Hall reiser fra Kansas til Maine, hvor han har hørt rykter om lettjente penger i trelast- og papirindustrien. Sammen med halvbroren Sam og Fanny kommer han til en skogbrukskommune lagt i grus av langvarig storstreik, og møter en befolkning herjet av voldsomme konflikter. Boka er en fortsettelse av Heartland (2001) og Badlands (2002).

  Mariam

  175,- 200,-
  Hovedpersonen i denne romanen er en gammel skuespiller som på dødsleiet beveger seg som et spøkelse gjennom livets roller, rollene han har spilt på scenen og rollene han har spilt i virkeligheten.

  Markusmeditasjonen

  262,- 299,-

  Mesteren fra La Mancha

  262,- 299,-
  Forfatteren viser i dette essayet vei gjennom Don Quijote. Innvevd i essayet finnes en romanlignende jeg-fortelling om Spanias historie fra Cervantes' tid og frem til i dag.

  Nord og ned

  262,- 299,-
  Romanens handling er lagt til USA under George W. Bushs presidentperiode. Den følger Simon Burden til en avsides dal helt nord i landet. Der hersker det borgerkrigslignende tilstander, og disse skildres gjennom episoder med mytisk kraft. Romanen skildrer et univers preget av indre og ytre konflikter, sterke personlige bindinger og fanatiske handlinger, dvs. et USA i oppløsning. Dette er en frittstående fortsettelse av trilogien Heartland, Badlands og Maineland.

  Onan fra koloniene

  174,- 198,-
  Boken handler om barnesoldaten Kwesi og onkelens hans etter at landsbyen de bor i blir lagt i grus og befolkningen blir drept. Historien skildrer krigføring og onkelen sammenligner seg med den bibelske historien om Onan, som blir straffet av sin gud fordi han ikke tar sin brors kone til seg.

  Skogene

  175,- 199,-

  Stille uke

  157,- 179,-

  Tredje landevei

  193,- 220,-
  Innhold: Erindring om demokratiet i Russland: En eldre historielektor har flyttet tilbake til sin hjemby for å leve en stille pensjonisttilværelse. En dag får han uventet besøk av sin datter Tatjana, som han ikke har hatt kontakt med på nesten ti år. Hun har forlatt sin alkoholiserte mann, og flytter inn i farens lille leilighet med sine to små barn. Nedbyggingen av det amerikanske sivilforsvaret: Vietnamveteranen Samuel har jobbet ved en bilfabrikk i tyve år, men nå er fabrikken lagt ned og alle oppsagt, utkonkurrert av billig arbeidskraft i Asia. Samuel er bitter og fylt av forakt overfor det samfunnet han ser rundt seg - et kaos han mener sivilforsvaret skulle ha ryddet opp i. Byggingen av den tredje landevei i Hunan-provinsen: En forlengelse av landeveien i naboprovinsen Jingxi skal bygges, og delegatene på planmøtet i Hunan-provinsen diskuterer i hvilken retning den skal fortsette. Årene går, men det viser seg vanskelig å bli enige om hvor veien skal legges.

  Vindene

  218,- 249,-

  Claussen, Morten