Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Sorry - this product is no longer available

  Forfatter: Geir Imset

  Christoffer Hannevig

  350,-
  399,-
  Lagerstatus: Ikke tilgjengelig fra oss
  Format: Innbundet
  For nitti år siden var skipsreder Christoffer Hannevig jr. en av landets mest omtalte personer, mytisk og magisk, alt han rørte ved ble til gull. Første verdenskrig danner bakteppe i denne fortellingen om storhet og fall. Hannevig ble symbolet på de beryktede årene 1915-1920, som går under betegnelsen jobbetiden. Samtidige beregninger verdsatte Hannevigs formue i 1917, etter dagens kroneverdi, til 3,4 milliarder kroner. Det gjorde han til en av landets rikeste menn, og til en betydelig økonomisk spiller i det europeiske og amerikanske finansliv. Med litteraturliste og register.
  ISBN/EAN: 9788253032238

  Klikk og hent i butikk

  Etter én time kan du hente varen i valgt butikk, og betale i kassen. Vi kontakter deg når varen er klar for henting i butikk.
  Butikker:

  SLIK BESTILLER DU

  1. 1. Sjekk at du har valgt riktig butikk fra menyen, legg inn din e-postadresse og trykk på "OK" knappen.
  2. 2. Du får en bekreftelse fra butikken på e-post i løpet av en time om varen er tilgjengelig for opphenting. Vent til du får meldingen før du reiser til butikken. Vi holder av varen for deg i 24 timer.
  3. 3. Du betaler i butikken.

  Takk for reservasjonen!

  I butikkens åpningstider får du tilbakemelding på e-post innen en time.

  Utenom butikkens åpningstider vil du få tilbakemelding på e-post senest en time etter at butikken har åpnet.

  Har du spørsmål om tjenesten kan du ta kontakt med vårt kundesenter.  For nitti år siden var skipsreder Christoffer Hannevig jr. (1884-1950) en av landets mest omtalte personer, mytisk, magisk; alt han rørte ved ble til gull. Hannevig ble symbolet på de beryktede, men også sagnomsuste årene 1915-1920, som går under betegnelsen jobbetiden. Samtidige beregninger verdsatte Hannevigs formue i 1917til ca. sju milliarder kroner, etter dagens kroneverdi. Han eide flere skipsverft på østkysten av USA, som beskjeftiget 20 000 arbeidere. Han hadde sin egen bank i New York, med filial i London. Hannevig var kjent som en flottenfeier med oppnavnet Exellencen, med krysantemum i knapphullet og fast suite på Grand Hotel. I 1917 nasjonaliserte de amerikanske myndighetene alle landets skipsverft, med lovnad om erstatning. I 1921 ble Hannvevik begjært konkurs. Han døde som en fattig mann i 1950 etter en erstatningskamp mot amerikanske myndigheter.
  Detaljer
  Utgivelsesår 2009
  Forlag Pax
  Språk Bokmål
  ISBN 9788253032238
  Kategorier Biography- historical, political military
  Kategorier Første verdenskrig
  Skriv din egen anmeldelse
  • Kun registrerte brukere kan skrive vurderinger
  • Dårlig
  • Knall bra!
  For nitti år siden var skipsreder Christoffer Hannevig jr. (1884-1950) en av landets mest omtalte personer, mytisk, magisk; alt han rørte ved ble til gull. Hannevig ble symbolet på de beryktede, men også sagnomsuste årene 1915-1920, som går under betegnelsen jobbetiden. Samtidige beregninger verdsatte Hannevigs formue i 1917til ca. sju milliarder kroner, etter dagens kroneverdi. Han eide flere skipsverft på østkysten av USA, som beskjeftiget 20 000 arbeidere. Han hadde sin egen bank i New York, med filial i London. Hannevig var kjent som en flottenfeier med oppnavnet Exellencen, med krysantemum i knapphullet og fast suite på Grand Hotel. I 1917 nasjonaliserte de amerikanske myndighetene alle landets skipsverft, med lovnad om erstatning. I 1921 ble Hannvevik begjært konkurs. Han døde som en fattig mann i 1950 etter en erstatningskamp mot amerikanske myndigheter.
  Detaljer
  Utgivelsesår 2009
  Forlag Pax
  Språk Bokmål
  ISBN 9788253032238
  Kategorier Biography- historical, political military
  Kategorier Første verdenskrig