Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Christensen, Arne Lie

  Sorter etter

  Den norske byggeskikken

  399,-
  Boka forteller om husets biografi, hus og tun, bygging og ombygging, lys og varme, interiør og hjemmeliv. Den redegjør for materiale, konstruksjon, funksjon og stil og skildrer folks virke i og mellom husene. Forfatteren drøfter forholdet mellom arkitektur og byggeskikk og mellom fattig og rik i bygdesamfunnet. Fortellingen føres fram fra eldre tider via "det store hamnskiftet" og industrialiseringen til etterkrigstidens bygdelandskap og det utskjelte ferdighuset. Har kilderegister, litteraturliste, samt oversikt over bildekilder og forkortelser.

  Det norske landskapet

  350,- 399,-
  Boken er en kulturhistorisk fortelling om utviklingen av våre fysiske omgivelser fra 1700-tallet og fram til i dag. Fire ulike steder i Norge presenteres; Hjelle i Valdres, Todalen på Nordmøre, Grunnfarnes på Ytre Senja og Optakermoen på Romerike. Forfatteren ser nærmere på begrepene landskap, landskapssyn og kulturlandskap, og utforsker karakteristiske trekk ved ulike landskapstyper. Forfatteren drøfter også hvordan vi kan lese et landskap horisontalt (geografisk) og vertikalt (historisk), og tar for seg ulike fremstillinger av Norge i kunsten og litteraturen. Har noter, litteraturliste, oversikt over forkortelser og register.

  Karl Johans fasader

  350,- 399,-
  Boka handler om Karl Johan-kvartalets fasader. Forfatteren tar for seg historien til bygningene fra 1840-årene og fram til vår tid, og beskriver både det fysiske og sosiale miljøet. Boka drøfter også holdninger til kulturminner og andre kulturpolitiske spørsmål. Har litteraturliste, kilder og personregister.

  Kunsten å bevare

  350,- 399,-
  Boka handler om det offisielle arbeidet og det folkelige engasjementet for bevaring av kulturminner. Forfatteren spør blant annet om hva et kulturminne er, hvilke argumenter som har blitt brukt for bevaring gjennom tidene, hvem som har ansvaret for kulturminnene, hvordan kulturminner bør behandles, om de kan forandres, og om de skal brukes til noe. Har litteraturliste og personregister.

  Ut i det fri

  393,- 449,-

  Christensen, Arne Lie