Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Brochmann, Grete

  Sorter etter

  A history of immigration

  519,-
  This book offers a short and comprehensive history of immigration into the Norwegian area, from 900 to the year of 2000. The book is intended for students, newcomers and those interested in Norwegian past and present-day society. With index.

  Hva er innvandring

  199,-
  Forfatteren tar i denne boken for seg fenomenet immigrasjon. Hun ser på hva som skiller immigrasjon og emigrasjon før og nå i forhold til blant annet status, hva som er årsaker til innvandring, hvordan samfunn som opplever innvandring endres, hvilke problemer og utfordringer som oppstår som en følge av innvandring, og hvordan politikere og myndigheter griper disse problemene og utfordringene an. Har register.

  Innvandringen til Norge

  350,- 399,-

  Norsk innvandringshistorie. Bd. 3

  393,- 449,-
  Dette bindet starter med de store folkebevegelsene ut og inn av landet mellom 1940 og 1945. Etter okkupasjonsåra kom den kalde krigen med et nytt flyktningeregime. Grensene ble åpnet for arbeidsinnvandring, og Norden ble et felles arbeidsmarked. Ved begynnelsen av 1970 kom restriksjonene. Den andre bølgen av innvandring var familieinnvandringene; ektefeller og barn av opprinnelige arbeidsinnvandrere kom. Den tredje innvandringsbølgen fra 1980 tallett og utover til år 2000 telte også flyktninger og asylsøkere. Har register og litteraturliste.

  Velferdens grenser

  519,-
  Denne boken handler om den historiske utviklingen av samspillet mellom velferdsstat og innvandring i Norge, Sverige og Danmark i perioden fra etterkrigstiden og frem til i dag. De tre landene blir sammenlignet da de har den samme tilnærmingen til velferd, men har forskjellig syn på innvandringspolitikken. Med litteraturliste og stikkordregister.

  Brochmann, Grete